Svensk Bridgefestival - Chairman's Cup

Som vanlig er en del nordmenn på plass i Ørebro for å delta i den svenske bridgefestivalen. Svenskenes festival får mye skryt. Godt organisert, bra nivå og masse deltakere.

Festivalen avsluttes 5.august, så forhåpentligvis kommer flere av de som har tatt turen over kjølen også til Drammen for å spille i Norsk Bridgefestival som starter til helgen.

Hjemmesiden for Svensk bridgefestival finner du her.

Chairmans Cup er en stor og prestisjetung lagturnering under Svensk Bridgefestival. Det stod 152 lag på startstreken, og først dreide det om å komme seg gjennom kvalifiseringen på topp-32 for å bli med i sluttspillet som er utslagskamper. Det klarte tre norske lag.

Best av de norske i kvalifiseringen var lag Zorro som består av Terje Lie, Ole Marius Myrvold, Ole Berset, Bjørn Olav Ekren, Arild Rasmussen og Christian Bakke. De kvalifiserte seg som nr. 5.

I Round of 32 møtte så Zorro et annet norsk lag (Anne Lene Johnsen, Jan Erik Olsen, Fredrik Helness og Kåre Bogø) og vant overlegent. Zorro var klart det beste laget i den kampen, men noen ganger kommer poengene fordi kortgudene er på det ene lagets side.


Hva ville du ønsket å være i med disse kortene? Det klare svaret ditt er vel 7 ruter? Den kontrakten er god om ikke ruteren sitter 4-0, og helt nedlegg om trumfen sitter 2-2. At en farge hvor makkerparet har ni kort til sammen sitter 4-0 skjer statistisk i litt mindre enn 10% av tilfellene (I tillegg er det en svært marginal sjanse for at det kommer en farge ut til stjeling hos han andre, men det utgjør nesten ingen ting).

Bogø-Helness fant frem til storelsemmen, Zorro stoppet i lilleslem. Slik så imidlertid hele spillet ut:


En bet var ikke til å unngå med denne trumfsitsen, 16 IMP ut for storeslemmelderne i stedet for 13 inn om 7 ruter hadde føket hjem - 29 IMP i sving! Temmelig uheldig for Zorro sine motstandere vil jeg si, men som sagt var lag Zorro overlegne i alt i denne kampen, og de vant til slutt med hele 87 IMP.

I Round of 16 vant det norske laget over et bra svensk lag med engelsk innslag. Dermed blir det nå kvartfinale hvor motstanderene blir et sterkt svensk, men ikke sterkere enn at jeg holder det norske laget som favoritt til å komme seg til semifinalen.