VM, torsdag morgen: bare et feilskjær?

Både det norske damelaget og gutta i Bermuda Bowl gikk på tap i morgenkampen i dag. Vi håper og tror dette var kun et feilskjær og at de norske lagene holder seg der oppe blant topp-8. I Bermuda Bowl spiller de nå den kampen jeg håper Norge taper....for i skrivende stund møter Norge mitt lag New Zealand. Jeg sitter 12på benken" og følger med på BBO og i live-updaten. Norge damer spiller mot Skottland i en BBO-overført kamp. 

Mot damene ledet Skottland etter noen få spill før dette deilige spillet kom:

Gunn Tove Vist kunne benytte seg av en spesialkonvensjon mot nord sin 1 grand, 2 i major som viser firekorts farge og lang minor. Det bør være en hånd hvor man ville meldt inn 3 i i minor uansett, og dermed er det gunstig å få vist frem majorfargen på veien! Skottene kan kanskje ikke helt ha avalene i orden her? Syd bør ha en mulighet for å vise firekorts hjerter, for eksempel enkelt og greit en negativ dobling? Det fant imidlertid ut de hadde sparstopper, allright...så de prøvde 3 grand uten å bekymre seg særlig over GTV sin minorfarge. Og Gunn Tove spilte ut ruter dame som førte til at spillet var over på sekunder, seks ruterstikk og to ess til forsvaret, Norge +400. 

Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding fant frem til 4 hjerter etter åpning 1 kløver fra nord, og der ble det ti stikk og +620. Spillet ga 14 IMP til Norge som tok ledelsen i kampen. Kontrakten 4 hjerter ville dog gått en bet om det spilles ut kløver er imidlertid.

I Bermuda Bowl-kampen mellom Norge og New Zealand stoppet Brogeland-Lindqvist i 3 hjerter, forståvidt korrekt slik det satt, forutsatt at utspillet som beter kommer. Men New Zealand vant utgangen 4 hjerter og har tatt ledelsen 25-6 etter fem spill.

Følg med på mesterskapet, enten ved å følge kampene på BBO, eller følge live-updaten på VM-siden som du finner her.  

VM i Kina: Rekordscorer?

Det begynner å se lyst ut for de norske farger i OPEN og LADIES selv om det er langt igjen, kvalifiseringen er så vidt halvspilt. Begge lagene spiller veldig solid, og det er vanskelig å se noen svakhetstegn i det hele tatt. Ting kan snu seg fort, men jeg tror dette ordner seg og vi får to norske lag i sluttspillkamper i neste uke.

Kanskje tre?

Vel, det norske seniorlaget har slitt endel, men de ligger kun litt under middels så sjansen for avansement til sluttspillet er helt klart tilstede for dem også.

Rekord 1 (?) Tolle Stabell fortalte meg en gladhistorie fra onsdagens spilling.

Med Tolle (S) og Leif Erik (N) stampet Ø/V i 5 hjerter over 4 spar. Mot den doblede kontrakten kunne Tolle ha spilt ut spar dame som ville gjort at forsvaret får et voldsomt overtak siden de kan korte spillefører i trumf. Tolle valgte imidlertid å spille ut det normale, en liten spar. Da får spillefører en slags kontroll ved å legge liten slik at han får en sparstopper. Det blir fortsatt flere doblede bet noe som skjedde enkelte steder hvor Ø/V fant den veldig spreke stampemeldingen i hjerter (kløverkontrakt er en del bedre).

På liten spar i utspill gjorde imidlertid spillefører en feil da han forlangte kongen. Leif Erik vant med esset og tok for hjerter konge, så mer spar. Nå måtte spillefører ha gått på kløveren med det samme og gitt opp håpet på særlig mange stikk for at det ikke skulle bli helt «katastrofe». Men da han slapp inn syd i trumf og ble kortet igjen ble det helt nitrist. Han var så definitivt "kort og rar". På et tidspunkt mot slutten av spillet mente spillefører han kunne claime at han gikk bare tre bet, men det var ikke riktig... Da røyken hadde lagt seg var han gått syv doblede, +1700!

Om ikke det er rekord er det kanskje turneringsrekord i antall doblede da det jo var utenfor sonene, og syv doblede bet i en stamp mot en vanlig utgang er ikke dagligdags kost.

Rekord 2 (?) Mot oss (NZ) gikk Ø/V -1100 i samme kontrakt. Det skjedde i den merksnodige kampen mot Marokko hvor jeg tror vi satte en rekord i vinnerscore (VP). Marokkanerne kom nemlig 39 minutter for sent til start. Hadde det tippet 40 minutter ville det ikke blitt noen kamp. De rakk akkurat å få spille, noe de i ettertid heller kunne tenkt seg å la være. Og de fikk maks straff for å komme for sent, - 7VP. Da det soleklare bunnlaget var veldig gavmilde også i selve spillinge endte kampen med 100-2 IMP som er 20-0 i VP, men det offisielle resultatet er altså 20-minus 7 VP!

Etter den grusomme starten på turneringen vårt lag fikk har vi samlet oss litt og fikk tre seiere i går. To var mot ganske svake motstandere, og i siste kamp mot erkerivalen Australia hadde vi dem litt i kne før de vant et stort spill til slutt og det ble en knepen seier til New Zealand. Australia ligger omtrent på vippen i forhold til topp-8 etter en god første halvdel av kvalifiseringen. Etter fjerde dag har New Zealand klatret til 13.plass, og selv om det ikke er sannsynlig å kvalle fra det utgangspunktet er ikke avstanden opp helt umulig.