VM: Tøff start på kamp 2

Norge fikk en rakettstart i to av tre klasser da VM startet i Kina.

Både i Open og Dameklassen ble det store seiere, mens de norske veteranene måtte tåle et stort tap mot Taiwan som har med evigunge Patrick Huang. Han var med på det taiwanske laget som slo gjennom på slutten av 60-tallet (!), og Huang var bl.a. med på å vinne et overraskende sølv i VM. Han er fortsatt still going strong og er etter min mening fortsatt den beste spilleren Taiwan har.

For mitt lag, New Zealand ble det en knepen seier i en smårusten kamp mot Indonesia i åpningskampen i Bermuda Bowl.

Det kom et vanskelig spill allerede i det første spillet i runde 2.

Ved nesten alle bord meldte vest inn 1 spar og øst hoppet til 4 spar. Jeg liker godt Simon Ekenberg sine meldinger her selv om det gikk ut over mitt lag. Først 4 grand som sier han har to steder det kan spilles, ofte med seks ruter og fire kløver (melder normalt 5 kløver med 5-5 i minor). Hvis makkeren sier 5 kløver tar han ut i 5 ruter med dette og sier han har ikke kløver ved siden av, men hjerter og ruter. Idet nord støttet ruteren meldte altså Ekenberg 5 hjerter, og nå hadde han avgitt en kraftig sleminvitt som nord tok imot med de perfekte verdiene han hadde, og nord kunne jo se at syd måtte være kort i spar (trolig renons).

Mine lagkamerater ved det andre bordet klarte ikke å kopiere dette, 11 IMP til Sverige.

I Norges kamp mot Bagladesh var 480 til N/S uavgjort spill, og i Bermuda Bowl fant kun seks av 24 par frem til lilleslem. I dame- og veteranklassen var det kun noen får slemmeldere.

Svenskene dribler oss i starten av BBO-kampen, men det er mange spill igjen...

Du kan altså følge mange kamper på BBO, men det er også morsomt å følge live-oppdateringen som du finner på resultatsiden, her.