Holmbakken - Bjerkset vant i Molde

Molde BK sin storturnering ble avviklet i helgen. Arrangøren slet litt med å få mange påmeldinger til turneringen som for noen kunne vært en fin oppvarming foran parfinalen neste helg. Men det kom da til slutt 37 par til start.

I toppen ble det jevnt, og til slutt var det Johnny Holmbakken-Stein Bjerkset (Lillehammer/Berkåk) som knep seieren noen få poeng foran Terje Lie-Ole Berset (Sandefjord/Sunndalsøra). Øystein Fiplingdal-Ole Jonny Tøsse (Heimdal) kom på 3.plass.

Alle spill og resultater finner du her.

I dette spillet ble meldeteknikk og system satt på prøve:

 

Nord passet de fleste steder (noen åpnet kanskje med Ekrens 2 ruter?), og etter standard system åpnet øst med 1 spar. Syd melder nok inn, flere steder kom 2 hjerter, svakt innhopp. På et vis hjelper det Ø/V litt, for når nå vest sier 3 ruter vet øst at det ikke kan være bare en firekorts farge som det jo kan være etter for eksempel starten 1 spar - 2 ruter. Nå sier nok nord 4 hjerter (minst), Det gjør det vanskelig for øst, men hvis makkerparet har 5 hjerter som Exlusion Blackwood i en sånn meldesituasjon så kan de kanskje finne storeslemmen. Vest viser ett Key-Card, og om det er det første svaret (ett stepp, 5 spar) så kan øst invitere til storeslem med 5 grand. Vest bør innse spar konge er et gullkort og har en sjanse bra til å kunne akseptere den invitten. Det er imidlertid ikke så lett etter så mye "bråk" fra N/S, og det viste seg også på resultatene. Kun tre par meldte 7 ruter, og to par var bare i utgang. Resten spilte 6 ruter med tretten stikk. Vinnerparet var i 6 ruter som ga -1, og toerne spilte i mot 6 ruter. Treerne, Fiplingdal-Tøsse var imidlertid ett av de tre som fant frem til den fine storeslemmen. 

Nyttig erfaring

Det norske damelaget som vant kvalfiseringen i Vilnius Cup fikk det som ventet knalltøft i sluttspillet for de åtte beste lagene. Det ble noen små tap, flere store tap og en seier i de syv kampene. Dermed var en topp plassering i sluttspillet utenfor rekkevidde, men de har uansett all ære av å vinne kvalifiseringen i det sterke feltet. 

Vinnere av turneringen ble det amerikanske profflaget Millner.

Resultatene finner du her

Innsatsen til de norske damene i en slik internasjonal turnering må være gode nyheter for de i NBF som driver med damelandslaget, og for spillerne vil opplevelsen selvsagt være en meget nyttig erfaring! 

Drømmestart for damelaget i finalen...men

I Vilnius Cup startet søndag morgen finalespillet for de åtte beste lagene i kvalifiseringen. Norge damer vant litt overraskende kvaliken og leder dermed finalen fra start (carry over). Liv Marit Grude, Bodil Nyheim Øigarden, Maja Rom Anjer og Pernille Lindaas har allerede gjort en innsats de kan være stolt over.

I finalespillets første kamp (de åtte lagene spiller alle mot alle, syv kamper) fikk de norske damelaget en kanonstart mot A.J Diament.

Er dette en god slem?

Det er i alle fall ikke veldig dårlig i 6 hjerter spilt av øst? Hvis trumfen sitter 3-3 er det enkelt, og en spiller for det trettende stikket. Hvis hjerteren sitter 4-2 er det fortsatt veldig gode sjanser. Ruter vil som oftest kunne gi avkast for østs kløvertapere (den femte ruteren kan godspilles hvis fargen sitter 4-2.

Anjer hørte nord åpne med 2 spar, spar og en minor og under åpning. Da hun meldte inn 3 hjerter var de vel egentlig aldri i nærheten av slem. Og det var sannelig greit nok siden hele spillet så slik ut:

Mot Grude-Øigarden fikk Ø/V melde i fred, og de endte i 6 hjerter. Det var Bodil veldig fornøyd med der hun satt med to trumfstikk. Spillet ga 11 IMP til Norge, 11-0!

Dessverre forsvant 10 IMP rett tilbake til A.J. Diament i neste spill hvor dessverre et motspill mot 3 grand klikket.

Det skal bli spennende å følge de norske damene utover dagen for å se om de klarer å hevde seg i det sterke finalefeltet.

 

Klart for NM for par!

I helgen spilles PARFINALEN, alltid ett av sesongens høydepunkt i norsk bridge.

Finalen i NM for par spilles på Quality Airport Hotel i Stavanger. På startstreken fredag stiller 54 par. Mesterskapet avsluttes søndag.

Vi kommer selvsagt til å følge opp turneringen her i bloggen.

Informasjon om parfinalen, kvalifiserte deltakere, tidskjema osv. kan du finne her.