Info - parfinalen

Da er det like før det braker løs i Stavanger, NM for par!

Tipping, historikk og slikt er det blogg-kollega Nils Kåre Kvangraven som er stor på (les i hans blogg om det: kvangraven.no). Her skal jeg bare komme med et vinnertips, og det blir fjorårsvinnerne Øyvind Saur og Jon Aabye. Det er ikke ofte samme par vinner to år på rad, men i år tror jeg det skjer.

Fra arrangøren har jeg blitt bedt om å publisere følgende info til parfinalistene:

"Vi vil ha en ekstra service for spillerne, og har leid inn en minibuss. Vi kjører kontinuerlig fra flyplass til hotel fra torsdag, ca.18.00 og utover kvelden. Bussen vil stå vis a vis scandic hotel på flyplassen, på parkeringsplassen. Ta til høyre når en kommer ut av ankomsthall. Ca 100m til scandic hotel, og på andre side av veien står bussen, merket "bridge NM". Telefon til sjåfør Odd, er: 48348236. Vi vil også ha en egen betjent bridgeresepsjon på hotellet, der deltakere får program/bulletin/spillstensiler og generell info."

 

 

Gode avtaler

Å ha orden i systemet og nyttige meldeavtaler er av og til poenggivende. Mens vi venter på at parfinalen starter i Stavanger til helgen gjør vi et lite tilbakeblikk til turneringen i Molde nylig, og den fine storeslemmen vi fortalte om i et tidligere blogg-innlegg. Hvordan melde den med styring?


Kun tre par fant frem til 7 ruter, ett av de var paret som kom nummer 3 i turneringen, Øystein Filpingdal-Ole Jonny Tøsse. Ole Jonny har fortalt meg hvordan det gikk til. De fikk melde i fred, og slik gikk meldingene der Heimdal-paret satt Ø/V:


Makkerparet har nylig begynt å spille med 2-over-1 som utgangskrav, og det endrer enkelte varianter i de videre meldingene. En av avtalene deres er at om det går 1 i major - 2 i minor, så 4 hjerter fra åpneren så viser det støtte i minoren, en sterk hånd og renons i hjerter! Ved frokostbordet så Tøsse dette i "systemblekka" og tenkte: "ooops, her er det nok mulig å ende opp i 4 hjerter på 0-3 tilpass". Men da han nevnte varianten for Fiplingdal husket han også denne spesifikke avtalen. Så kom sannelig et spill hvor dette var superviktig. Østs 4 hjerter er altså renons. Resten var nesten plankekjøring via 4 grand - Key Card - og da øst viste 3 (eller 0) Key Cards gikk vest på med 5 grand som var storeslemsinvitt (viser at alle nødvendige Key Cards er på plass og trumfen er i orden). Øst viste kløver konge med 6 kløver, og vest kunne melde 7 ruter vel vitende om at den måtte være nedlegg.