Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Holmbakken - Bjerkset vant i Molde

Molde BK sin storturnering ble avviklet i helgen. Arrangøren slet litt med å få mange påmeldinger til turneringen som for noen kunne vært en fin oppvarming foran parfinalen neste helg. Men det kom da til slutt 37 par til start.

I toppen ble det jevnt, og til slutt var det Johnny Holmbakken-Stein Bjerkset (Lillehammer/Berkåk) som knep seieren noen få poeng foran Terje Lie-Ole Berset (Sandefjord/Sunndalsøra). Øystein Fiplingdal-Ole Jonny Tøsse (Heimdal) kom på 3.plass.

Alle spill og resultater finner du her.

I dette spillet ble meldeteknikk og system satt på prøve:

 

Nord passet de fleste steder (noen åpnet kanskje med Ekrens 2 ruter?), og etter standard system åpnet øst med 1 spar. Syd melder nok inn, flere steder kom 2 hjerter, svakt innhopp. På et vis hjelper det Ø/V litt, for når nå vest sier 3 ruter vet øst at det ikke kan være bare en firekorts farge som det jo kan være etter for eksempel starten 1 spar - 2 ruter. Nå sier nok nord 4 hjerter (minst), Det gjør det vanskelig for øst, men hvis makkerparet har 5 hjerter som Exlusion Blackwood i en sånn meldesituasjon så kan de kanskje finne storeslemmen. Vest viser ett Key-Card, og om det er det første svaret (ett stepp, 5 spar) så kan øst invitere til storeslem med 5 grand. Vest bør innse spar konge er et gullkort og har en sjanse bra til å kunne akseptere den invitten. Det er imidlertid ikke så lett etter så mye "bråk" fra N/S, og det viste seg også på resultatene. Kun tre par meldte 7 ruter, og to par var bare i utgang. Resten spilte 6 ruter med tretten stikk. Vinnerparet var i 6 ruter som ga -1, og toerne spilte i mot 6 ruter. Treerne, Fiplingdal-Tøsse var imidlertid ett av de tre som fant frem til den fine storeslemmen. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.