Lagfinalen - Intens medaljekamp

Med en god kamp i runde 6 kunne Studentenes BK kanskje sikret seg gull allerede før siste kamp på samme måte som Sunndalsøra gjorde i fjor. Men det ville seg ikke helt, og Sortland på medaljejakt førte kampen hele veien.

I andre halvrunde nærmet Studentene seg, bla. pga. dette spillet:


Ved det andre bordet fikk Studentenes N/S spille 4 spar med to bet, +100 til Sortland.

Mot Eide sin 5 kløver tok nord for A-K i hjerter før han skiftet til spar. Det ble feil, nå fikk spillefører beholde de to hjerterstikkene som ga avkast for to ruter. Med en tredje runde hjerter blir det bet, syd trumfer, og selv om spillefører trumfer over blir det bet med kun et ruteravkast på hjerter og det blir en rutertaper til slutt. Utgang i sonen mot kun 100 i beteplukk ved det andre bordet ga Studentenes BK 11 IMP. 

Litt senere ble det imidlertid IMP i favør Sortland:

Studentene stoppet i 3 kløver som N/S og tok ti stikk (+130), men 3 grand er nok en bra kontrakt spesielt siden vest har åpnet og en vellykket kløverfinesse er sannsynlig.

Digre vant ni stikk og +400 ga 7 IMP til Sortland som med fem-seks spill igjen ledet med 20 IMP. Det var likevel fortsatt 15 VP opp til lederlaget i sammendraget på det tidspunktet. 

Til slutt vant Sortland kampen med 14 IMP. Det gjør at Studentenes BK leder med 17 VP før siste kamp. Gullet går nok til Trondheim.

I siste kamp blir det et rotterace om medaljene. Det er veldig sannsynlig Studentene vinner, de må bare få fatt i noen få VP i siste kamp for å være helt sikre. Men om de neste plassene er det helt åpent. Fire lag, dvs. halve finalefeltet (!) ligger innenfor 3-4 VPs margin: Sortland, Topbridge 5, Stavanger og Heimdal 3.

LAGFINALEN sett fra langt hold - dag 2

Det er to kamper til å spille før medaljene skal deles ut i NM for klubblag - lagfinalen - som spilles i Stavanger. Om det ikke er helt avgjort ser det i alle fall lysegrønt ut for Studentenes BK. På det laget spiller Håkon Kippe, Kristoffer Hegge, Lars Arthur Johansen, Tor Eivind Grude og Petter Aulid Eide.

Håkon Kippe har mange gullmedaljer i par-NM. Skal det endelig bli en gullmedalje i lag også?

Studentenes BK leder med 17,5 VP før de to siste rundene. Kun noe nært en kollaps kan fravriste dem seieren. I de siste kampene møter lederlaget Sortland BK og Heimdal BK 1. Sortland kjemper for en medalje og ligger i øyeblikket på 3.plass. Heimdal 1 har skuffet i denne turneringene. De ligger under middels, og kun en kanonspurt kan gi de seiersvante trønderne nok en medalje. Stavanger og Topbridge 5 har mye bedre sjanse til å komme på pallen, begge de lagene ligger bare et par VP bak Sortland.

I runde 5 møtte lederlaget Topbridge 5 og vant med 41 IMP. Dette spiillet bidro godt til seieren:

.

Mot 4 spar spilte Bogø ut hjerter til damen og esset. Normal start på spillet er vel å spille spar ess og spar 8 etter at nieren falt fra nord. Den grusomme trumfsitsen oppdages, og det ser unektelig ut som om det må bli tre spartapere og en rutertaper. Syd stakk med spar dame og spilte hjerter. Det tilbakespillet var i dette tilfellet god hjelp for spillefører som stjal og fikk kortet seg i trumf. Johansen tok to store kløver fra hånden, så ruter ess og kløver til østs ess. Syd fulgte lydig i tre kløverrunder, og øst var inne. Da ble en hjerter til spilt og stjålet av vest som nå satt igjen med J-10-6 i trumf og en ruter. Johansen fridde seg med ruter og kunne samme hva som skjedde få to trumfstikk til på hånden, ti stikk i alt. Syds tilsynelatende tre trumfstikk var blitt til to.   

Ved fire av bordene fikk ikke spillefører kortet seg i trumf og gikk bet i 4 spar, mens tre spillefører vant kontrakten på lignende måte som Johansen, etter hjerterutspill. En spillefører noterte 620 etter ruter ut hvor det ble gjettet riktig i første stikk, tieren fra øst førte til at det ikke ble rutertaper. Spillet ga 12 IMP til Studentene.

Alle resultatene finner du her.

 

NM siden hvor du også finner bulletine er her.