Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LAGFINALEN sett fra langt hold - dag 2

Det er to kamper til å spille før medaljene skal deles ut i NM for klubblag - lagfinalen - som spilles i Stavanger. Om det ikke er helt avgjort ser det i alle fall lysegrønt ut for Studentenes BK. På det laget spiller Håkon Kippe, Kristoffer Hegge, Lars Arthur Johansen, Tor Eivind Grude og Petter Aulid Eide.

Håkon Kippe har mange gullmedaljer i par-NM. Skal det endelig bli en gullmedalje i lag også?

Studentenes BK leder med 17,5 VP før de to siste rundene. Kun noe nært en kollaps kan fravriste dem seieren. I de siste kampene møter lederlaget Sortland BK og Heimdal BK 1. Sortland kjemper for en medalje og ligger i øyeblikket på 3.plass. Heimdal 1 har skuffet i denne turneringene. De ligger under middels, og kun en kanonspurt kan gi de seiersvante trønderne nok en medalje. Stavanger og Topbridge 5 har mye bedre sjanse til å komme på pallen, begge de lagene ligger bare et par VP bak Sortland.

I runde 5 møtte lederlaget Topbridge 5 og vant med 41 IMP. Dette spiillet bidro godt til seieren:

.

Mot 4 spar spilte Bogø ut hjerter til damen og esset. Normal start på spillet er vel å spille spar ess og spar 8 etter at nieren falt fra nord. Den grusomme trumfsitsen oppdages, og det ser unektelig ut som om det må bli tre spartapere og en rutertaper. Syd stakk med spar dame og spilte hjerter. Det tilbakespillet var i dette tilfellet god hjelp for spillefører som stjal og fikk kortet seg i trumf. Johansen tok to store kløver fra hånden, så ruter ess og kløver til østs ess. Syd fulgte lydig i tre kløverrunder, og øst var inne. Da ble en hjerter til spilt og stjålet av vest som nå satt igjen med J-10-6 i trumf og en ruter. Johansen fridde seg med ruter og kunne samme hva som skjedde få to trumfstikk til på hånden, ti stikk i alt. Syds tilsynelatende tre trumfstikk var blitt til to.   

Ved fire av bordene fikk ikke spillefører kortet seg i trumf og gikk bet i 4 spar, mens tre spillefører vant kontrakten på lignende måte som Johansen, etter hjerterutspill. En spillefører noterte 620 etter ruter ut hvor det ble gjettet riktig i første stikk, tieren fra øst førte til at det ikke ble rutertaper. Spillet ga 12 IMP til Studentene.

Alle resultatene finner du her.

 

NM siden hvor du også finner bulletine er her. 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.