Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lagfinalen - Intens medaljekamp

Med en god kamp i runde 6 kunne Studentenes BK kanskje sikret seg gull allerede før siste kamp på samme måte som Sunndalsøra gjorde i fjor. Men det ville seg ikke helt, og Sortland på medaljejakt førte kampen hele veien.

I andre halvrunde nærmet Studentene seg, bla. pga. dette spillet:


Ved det andre bordet fikk Studentenes N/S spille 4 spar med to bet, +100 til Sortland.

Mot Eide sin 5 kløver tok nord for A-K i hjerter før han skiftet til spar. Det ble feil, nå fikk spillefører beholde de to hjerterstikkene som ga avkast for to ruter. Med en tredje runde hjerter blir det bet, syd trumfer, og selv om spillefører trumfer over blir det bet med kun et ruteravkast på hjerter og det blir en rutertaper til slutt. Utgang i sonen mot kun 100 i beteplukk ved det andre bordet ga Studentenes BK 11 IMP. 

Litt senere ble det imidlertid IMP i favør Sortland:

Studentene stoppet i 3 kløver som N/S og tok ti stikk (+130), men 3 grand er nok en bra kontrakt spesielt siden vest har åpnet og en vellykket kløverfinesse er sannsynlig.

Digre vant ni stikk og +400 ga 7 IMP til Sortland som med fem-seks spill igjen ledet med 20 IMP. Det var likevel fortsatt 15 VP opp til lederlaget i sammendraget på det tidspunktet. 

Til slutt vant Sortland kampen med 14 IMP. Det gjør at Studentenes BK leder med 17 VP før siste kamp. Gullet går nok til Trondheim.

I siste kamp blir det et rotterace om medaljene. Det er veldig sannsynlig Studentene vinner, de må bare få fatt i noen få VP i siste kamp for å være helt sikre. Men om de neste plassene er det helt åpent. Fire lag, dvs. halve finalefeltet (!) ligger innenfor 3-4 VPs margin: Sortland, Topbridge 5, Stavanger og Heimdal 3.

Kommentarer

I det første spillet er det rett at det ble feil å ta AK i hjerter og vri spar, men ikke fordi syd kunne trumfe - han har jo ikke noe trumf! Det må skiftes ruter før QJ i hjerter er god. Altså i stikk 2. Selv om planen å cashe AK i hjerter og forhåpentligvis spar ess også var legitim.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.