Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

YEH BROS KVALIK: Norge på 3.plass!

Norge på 3.plass

Etter seks strake seiere av 10 kamper i starten av kvalifiseringen ble det noen små tap mot slutten for Norge, men det var aldri noen fare for ikke å kvalle inn i den øverste bracketen i sluttspillet.

Norge ble nr. 3 bak KRANYAK (USA) som toppet kvalifiseringen med god margin, og LAVAZZA.

Sluttspillet starter torsdag kl. 9.30 kinesisk tid. Regelverket er altså slik at de åtte beste lagene i kvaliken spiller i A-bracketen og har råd til å tape en kamp. Da "rykker" de ned i B, men vinner de alt deretter blir de til slutt å finne i finalen. De som spiller i B-bracketen er ute så snart de taper en kamp.   

Feil om den ekstreme 6-6 hånden

Jungeltelegrafen virket i dag, og det kom beskjed fra Kina via Norge om at jeg må ha blingset da jeg så på resultaten og skrev om den ekstreme 6-6 hånden i runde 4. 


Det er riktig at Ø/V for Norges motstanderlag hadde en meldeblemme og spilte 6 spar med bet der 7 kløver, 7 hjerter og faktisk 7 grand står. 

Her i bloggen ble det nevnt at det ikke alltid er så lett å melde storeslem med styring om motparten melder aktivt i mot, og syd har en sperrehånd. Feilaktig hevdet jeg at Norge ikke meldte storeslem, men vant spillet likevel pga. meldeblemmen ved det andre bordet. Men det var feil, +1460 for 6 hjerter stod på linjen under Norges kamp, og det norske resultatet var +2210 for meldt og vunnet 7 hjerter.

Det var Christer Kristoffersen og Erik Berg som meldte 7 hjerter selv om de fikk meldinger i mot. Når motparten melder er det en fordel å ha gode vurderinger, og det brukte de er! Meldingsforøpet er enkelt og logisk og varmer et "naturlig-bridgehjerte":

Idet nord var med og støttet makkeren sin til 4 ruter meldte Erik 6 kløver, en praktisk melding basert i hva han tror står! Over til Christer (vest) som ser ned på en fantastisk hånd i denne settingen. Kan virkelig makker melde 6 kløver uten å ha ruter ess og honnørene i sine farger. Christer satt jo selv med tre ess!  Nei, makker må ha "resten" tenkte han og meldte det han trodde sto: 7 hjerter. Glimrende meldt!

Det er ikke alltid man trenger fancy konvensjoner og slikt for å meldte godt. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.