Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VANDERBILT: Semifinale for Brogeland og Bakke

I kvartfinalen ble ROSENTHAL med det norske paret for sterke for Team HILL som bla. hadde med de svenske tvillingbrødrene Ola og Mikal Rimstedt. 

Det ble en jevn og tøff kamp. Boye og Christian sitt lag fikk et lite overtak i det tredje av de fire settene. Seiersmarginen ble på 19 IMP.

I semifinalen møter ROSENTHAL lag SPECTOR som er identisk med USA 2 i VM som starter i slutten av denne måneden. 

I "danske-oppgjøret" mellom Dennis Bilde sitt lag LEBOWITZ og GUPTA (som har med tre dansker, Morten Bilde - Dennis sin far - Andreas W Meister og Emil Jepsen) ble det pappa Morten sitt lag som gikk videre til semifinalen etter en thriller som GUPTA vant med 3 IMP! De skal møte lag MOSS som slo ut NICKELL, storlaget som er USA 1 og en av gullfavorittene i det kommende VM. 

Boye og Christian sin kvartfinale ble knalltøff. I de spillene jeg fikk muligheten å følge var det som et slagsmål. Vi tar med et par eksempler.

1350 (LOMMEDALEN)!

Alle liker å skrive ned et POSTNUMMER (inn) på sin liste. For Boye og Christian sine lagkamerater skjedde det i et spill Christian og Boye forholdt seg rolige.

Dette er fra 2.sett. Hvor Dwyer hentet den doblingen fra vet han antagelig bare selv. 

Utspillet ble hjerter dame til vest sin konge. Som du ser kan spillefører fiske opp spar dame og da er det stikk i bøtter og spann. Det handler om doblede overstikk. Men det er ikke sikkert spill å ta noen finesse når hjerteren er vidåpen, i alle fall ikke uten å ta ni stikk først som han kan gjøre (hjerter konge, seks ruterstikk, kløver ess og spar konge...så eventuelt en sparfinesse?). 

Silverstein gikk i gang med ruteren. Nord fikk betydelige sakeproblemer. Mot slutten holdt nord tre spar og to kløver. Silverstein tok for kløver ess og spilte kløver til nord som måtte spille spar til saks. Tolv stikk, tre doblede overstikk og den sjeldne scoren +1350!

Mot det norske paret spilte de også 3NT, men udoblet, og det ble tolv stikk der også. Med kun -690 der ble det 12 IMP inn. Etter to sett ledet ROSENTHAL kampen, men bare med 5 IMP.

I tredje sett fikk ROSENTHAL opp en bra ledelse etter dette spillet:

Her var det ingen nåde fra det norske paret. Bakke la opp en rekke rødlapper og Brogeland stod med på 2 hjerter doblet. Idet røyken hadde lagt seg var det tre doblede bet i faresonen, +800. Med en delkontrakt i ruter N/S hvor det ble ni stikk ved det andre bordet var spillet verd 12 IMP. Det beynte å se lyst ut for ROSENTHAL.

Men allerede i NESTE spill (!) var det Team HILL som ga en uppercut. 

Synes du kontrakten 4 spar ser forferdelig ut med disse kortene?

Det er selvsagt knallhardt, og det må sitte pent og den skal kunne vinnes. Men om det ikke er spartaper og kløveren løses med kun en taper vil det bli ti stikk med tre minortapere.

Vi har vel alle av og til endt i så hardmeldte utganger, og noen ganger fyker de hjem.

Brogeland-Bakke meldte 4 spar, men da det satt grusomt for dem ble det kostbart.

Øst doblet 4 spar og det var vanskelig å få noe drag på spillet her. Kanskje er det mulig å gå kun to bet, men det ser veldig vanskelig ut. Det endte med tre doblede bet i faresonen, 800 ut etter å ha scoret 800 inn i forrige spill!

Ved det andre bordet meldte og vant Ø/V 4 hjerter, men det var kun +420, så her ble det 9 IMP ut.

Det var jevnt igjen.

Det siste spillet i tredje sett ble dramatisk. Willenken-Jansma meldte 7 kløver med denne trumfen som (selvsagt) måtte være uten taper siden det altså var snakk om storeslem:

xxx mot AQJxx

For meg kunne meldingene deres se ut som en misforståelse, men hva så når kløver konge satt tredje foran, +1440!

Det fantastiske resultatet ble ikke akkurat kopiert ved det andre bordet:

Delkontrakt N/S ved ett bord, storeslem meldt og vunnet Ø/V ved det andre - en sjeldenhet.

Spillet ga 16 IMP inn som var akkurat det ROSENTHAL ledet med før de siste femten spillene hvor de altså økte ledelsen litt og avanserte til semifinalen. Den har startet for litt siden (fredag kveld) og overføres på BBO.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.