Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms EM: Norsk ledelse i U-26 Women

Det går så langt bra for tre av de fire norske lagene i Wroclaw hvor Ungdoms EM for lag spilles. U-26 laget har ikke fått det helt til å klaffe så langt. Den klassen som startet først (flest lag) er bare omtrent halvveis, så det kan godt gå bra å klatre på tabellen i den klassen også.

I jente/dameklassen leder Norge etter først dag hvor det ble tre fine seiere.

I U-21 ligger Norge på 3.plass og i U-16 på 2.plass. Yngstelaget ligger bare marginalt bak lederlaget.

Alle resultater, spill og annen informasjon finnes her.

Husk også at mesterskapet kan følges på BBO og LOVEBRIDGE.

Her er et spill fra en av jentelagets kamper i går:

Der Sofie Græsholt Sjødal satt nord og Kaja Brekke syd passet først både Kaja (syd) og vest. Sofie (nord) sa 1 ruter, Kaja svarte 1 hjerter før vest nå hoppet inn med 2 spar. Å si 3 hjerter andre gangen betyr ikke helt det samme når motparten tar bort melderom som et hopp til 3 hjerter ville vist om vest hadde passet. Men man bør kanskje ikke støtte et 1-over-1 svar til 3 i en sånn situasjon uten noe bedre enn en minimum 12-14 hånd. Her hadde Sofie en veldig fin 14 poenger, masse kontroller osv., og hun sa som man bør gjøre 3 hjerter. Kaja løftet til utgang, og det kom kløver ut fra vest. Spar konge ble etter hvert godspilt, og vest kunne betet utgangen om hun hadde funnet skift til liten ruter slik at Ø/V får tak tre ruterstikk. Men det gjorde hun ikke, og da forsvant en ruter på nords spar konge. Det ble kun to rutertapere og en taper i spar, Norge + 420.

Ved det andre bordet åpnet Sofie Grande-Weberg (vest) med 2 spar etter pass fra syd. Nord og øst passet, og det var syd sin tur. Noen vil kanskje passe her, og det er vel heller ikke helt feil å gjøre det. Men det kan godt hende N/S er litt robbet og. Å melde 3 hjerter er ikke så fristende, men kanskje det er tryggere å doble?

Syd doblet opp, vel vitende om at også makkeren visste at det ikke var noen åpningshånd hos syd. Det ene problemet med syds sine kort er at det ikke er så veldig gode motspillskort om makker straffepasser 2 spar doblet.

Hva bør nord si idet syd dobler opplysende mot 2 spar?

Nord har egentlig ikke til å passe med kun K-8 fjerde i trumf. Men det er fristende, for hun har sannelig nok verdier utenom!

Nord passet ut 2 spar doblet.

Det var to topptapere i og hjerter og to i kløver i tillegg til trumfen. Det ser unektelig ut som om det blir to spartapere. Men Grande-Weberg fikk snellet hjem åtte stikk, Norge + 1070. Spillet ga det norske laget hele 16 IMP!

På det norske jentelaget spiller foruten de to nevnte parene Erleta Plana - Maren I. Sægrov. De har med seg Svein Olai Høyland som NPC og Ida Wennevold som coach.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.