Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Sterke norske resultater i USA!

Da FALL NATIONALS (høstmesterskapet) i San Francisco ble avsluttet fikk vi noen sterke norske resultater.

Fredrik Helness og Espen Erichsen på lag CROUCH (Peter Crouch-Simon Cope, England) kjempet helt I toppen i hovedturneringen REISINGER. Til slutt var de nr. 4, like bak tredjeplassen – en meget sterk prestasjon!


Fredrik Helnes spilte godt i USA sammen med...


Engelsk-norske Espen Erichsen

I MIXED SWISS TEAMS kom Gunn og Tor Helness sitt lag på 5.plass blant 116 lag. De spilte på lag med Multon, Zimmermann og Tehba. 

I mix-lag kom Geir Engebretsen- Solbritt Lindahl på en pen 10.plass.

Terje Lie-Nils Kåre Kvangraven var på et lag som ble nr. 2 i en endags lagturnering på søndag.

Vi tar med noen spill fra finaledagen i REISINGER.


Her var det gamle, gode Ekrens 2 ruter som ble brukt, eller etter dette spillet kan vi kanskje kalle konvensjonen kun for «gamle Ekrens 2 ruter» og glemme det med «gode»?

Erichsen-Helness var nådeløse. Vest passet syds dobling og antydet med passen ruterfarge, ofte flere enn det han her. Men siden de ikke har tilpasning noen steder er det helt ute å kjøre uansett.

Denne 2 ruteren doblet var ingen fest for Ø/V, og da røyken hadde lagt seg var det +1100 til N/S, selvsagt vunnet spill da N/S ved det andre bordet spilte en vanlig utgang.

Like foran lag CROUCH på 4.plass kom et lag med de fire amerikanske stjernespillerne Weinstein, Becker, Weichsel og Hamman, men også to 31 år gamle spillere fra Australia; Andy Hung og Liam Milne (opprinnelig fra New Zealand). De to ungdommene i bridgesammenheng imponerte også.

Liam fortalte dette spillet hvor også Helness-Erichsen fikk et gladspill:


Der Helness-Erichsen satt N/S mot Upmark-Nystrom meldte sistnevnte inn 1 ruter som vest. Nord viste spar, og syd hadde en litt ekkel gjenmelding med litt lite for en revers slik mange definerer revers, alt for mye for 1 grand, og ikke riktig hånd for 2 kløver.

Erichsen reverserte med 2 hjerter, og da endte de i 3 grand. Upmark (øst) trodde sparutspill ville være tingen mot 3 grand, så han doblet. Nystrøm forstod beskjeden doblingen ga og spilte ut spar, men til ingen nytte. Nord hadde akkurat nok til å ha sparstopper, og 3 grand doblet føk hjem. Pluss 750 var vunnet spill i den kampen.

Da Sadek (mot australerne) som du ser i diagrammet kom tilbake med en merkelig 1 grand med sine 16 poeng misset det egyptiske paret utgangen, og spillet var allerede vunnet for Hung-Milne sitt lag. Men det skulle bli riktig festlig da Milne var med og doblet da de ga seg i 1 grand. Han trodde selvsagt makkeren som hadde meldt inn var sterkere etter denne starten. Sadek hadde mye ekstra og redoblet. Hung forstod at øst måtte ha spar siden han ellers ville ha vært med første gangen. Derfor tok han ut i 2 spar!

Ganske sjeldent, N/S har meldt spar før de stopper i 1 grand med 26 poeng til sammen, så kommer Ø/V med og ender i doblet delkontrakt i den fargen nord har meldt. Og det blir suksess for Ø/V!

Siden soneutgangen 3 grand er nedlegg behøvde Hung bare fem stikk (-500) i 2 spar doblet. Det ville han uansett motspill ikke hatt noen problemer med.

Men det skulle bli topp med sløyfe, et resultat som hadde vært enda bedre i lagkamp (hvor det ville gitt en haug med IMP) enn i Board-a-Match hvor spillet vinnes kun med 1-0 uansett hvor stor marginen i forhold til det andre bordet er.

Mot 2 spar doblet kom kløver ut til syds ess. Han skiftet til trumf til liten, åtteren og tieren vant stikket. Hung spilte ruter som gikk til nords ess. Nord fridde seg med kløver, men den kunne vest trumfe. Han spilte ruter dame til syds konge. Nå prøvde syd en desperat liten hjerter unna A-K, men Hung suste opp med damen som vant stikket! Så mer ruter som sto, og han fikk kastet en hjerter. Deretter mer ruter, og et enormt press mot nord oppstod. Det ble faktisk åtte stikk og monsterscoren +470 til Ø/V i et spill hvor motparten som har meldt spar tidligere sitter på soneutgang i grand!

"Alt" om det amerikanske høstmesterskapet finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.