Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norsk 4.plass i internasjonal dameturnering

I WBF WOMENS TEAMS ONLINE kom det norske laget VIKING GIRLS på 4.plass av 64 lag fra hele verden, en meget sterk prestasjon. På det norske laget spilte Ingunn Uran, Gunn Helness, Vicky Chediak, Ranja Sivertsvik, Åse Langeland og Lise Blågestad.

Foran VIKING GIRLS var det to lag fra USA på topp og et lag fra Ungarn på 3.plass.

Fra en av kampene tar vi med det spill hvor Ingunn Uran fikk dreisen på det. 

Det er ofte slik at når motparten har åpnet, men vi melder utgang er det litt lettere å plassere kortene. Men så gjelder det å dra nytte av det. Her hadde vest åpnet med 1 kløver før N/S meldte seg opp i en ganske knallhard 3NT med Ingunn (syd) som spillefører. 

Vest spilte ut liten kløver som ble vunnet hos nord. Første tanke er kanskje å ta rutefinesse over åpneren, men Ingunn tenkte nok at det haster ikke. Det er ikke farlig å slippe inn vest. Så hun startet med liten hjerter til tieren og vests knekt. Vest var temmelig innspilt og måtte gi spillefører en favør på en eller annen måte. Hun fortsatte med liten hjerter som fikk seile til syds dame. Nå var det plutselig mer case for ruterlengde hos øst siden vest har kløverfarge, og trolig hjerterfarge også. Så Ingunn traff ruteren med liten til kongen og ruter til markert finesse (siden vest var renons) med tieren. Så over på hjerter ess og nok en ruterfinesse. Vest fikk pustebesvær da hun måtte kaste på alle disse ruterne. Før den siste ruteren så det slik ut:

Det var nå åtte sikre stikk (0+2+4+2=8). Ingunn hardde full oversikt og sikret det niende. Vest kastet hjerterstikket sitt det ruter ess ble innkassert. Så kom kløver ess og nok en kløver til vests konge. Hun måtte så gi syd for spar konge, det niende stikket. Pluss 600 ga 12 IMP til VIKING GIRLS siden Vicky og Ranja fikk tak i en bet i 2NT (!) ved det andre bordet. Det skjedde også etter kløverutspill, men der startet spillefører med å bomme ruteren da hun i andre stikk spilte ruter til esset. Spillefører kunne nok vunnet 2NT likevel, men å gjøre det hadde ikke vært godt nok mot vunnet utgang til det norske N/S-paret.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.