Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

ALT 5 og avtaler

Det har startet nok en ALT-turnering for lag på BBO. Åtte lag stiller, og det blir etter innledende runder semifinale og finale.

Det har ikke deltatt så mange nordmenn i disse ALT-turneringene. Denne gangen er det to lag med norsk innslag. Boye Brogeland, Espen Lindqvist, Erik Sælensminde, Tor Eivind Grude og Christian Bakke er på lag Gillis sammen med Simon Gillis fra England (født i Skottland). Laget deres fikk en svak start med to klare tap i de første kampene.

På lag De Botton som vant ALT 2 spiller som vanlig Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen. Deres lag fikk en veldig god start og leder etter to kamper.

I kampen mellom GUPTA og GILLIS var det en del store svingspill. Her er ett som gikk i favør av GILLIS.

Curtis Cheek åpnet med Multi 2 ruter, og Huub Bertens spurte med 2 grand. Merk at Brogeland (nord) passet i første omgang med kort som mange antagelig ville tråkket til så høyt de kan med det samme, spesielt i gunstig sone. Passen førte faktisk til en misforståelse mellom øst og vest. Her hadde ikke Bertens-Cheek gode nok avtaler i den litt uvanlige situasjonen at det kom en innmelding andre gangen.

3 kløver viste minimum, fortsatt ukjent majorfarge, og 3 ruter spurte igjen. Da kom altså plutselig 4 kløver fra nord, og 4 hjerter fra øst ble forklart som (av han selv til mortparten) «spades (!), undiscussed». Har du og din favorittmakker klare avtaler for slikt?

Merk at Lindqvist (syd) ikke ga lyd fra seg med den fine kløvertilpasningen. Det er av og til lurt å ikke fortelle motparten de har supertilpasning. Bertens passet også på 4 hjerter uten å vite sikkert hva makkeren hadde i hjerter. I den kontrakten ble det tretten stikk siden dobbelfinessen i ruter gikk.

Her er meldingene ved det andre bordet hvor Grude-Bakke satt Ø/V.

Grude klinket til med 3 spar i ugunstig sone etter mottoet (som jeg liker) «syv-korts farge er syv-kortsfarge!». Idet Bakke meldte hjerter, og nord (Lorenzini) gikk innpå med 5 kløver hadde Grude såklart til å støtte. Bakke meldte slem over syds (Bessis) 6 kløver, og spillet var allerede vunnet mot resultatet ved det andre bordet siden hjerterslem er bombesikker.

Nå stampet nord i 7 kløver, en god avgjørelse mot det han antok var +1430 til Ø/V. Det var litt farlig (i teorien), for Ø/V kan jo noen ganger melde 7 hjerter som står, og det gjør jo storeslem i hjerter her! Grude passet på 7 kløver. Det er kravpass, og for å gjøre det må han normalt ha førstekontroll (typisk renons) i motpartens farge. Hvis han ikke har noe ønske om å høre 7 hjerter fra makkeren vil han alltid doble i den situasjonen. Bakke syntes nok var nok og doblet 7 kløver. Det er jo riktig meldt selv om det denne gangen sitter så gunstig at det er tretten stikk i hjerterkontrakt. Storeslem er jo veldig dårlig her om man ikke ser den heldige sitsen. Å melde lilleslem er bra, men egentlig ganske hardt meldt det og.

Stampen i 7 kløver gikk fem doblede bet, +1100 til Ø/V, og lag Gillis vant 11 IMP på spillet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.