"Don't think twice"...eller bør du nettopp det? (m/video)

«Dont think twice», eller bør du alltid tenke deg om en gang til når spiller bridge?

De fleste bridgelærere og bridgetrenere vil vel si at man bør tenke seg om både en, to og tre ganger før en avgjørelse tas eller en plan legges. Det høres selvsagt fornuftig ut, men det er ikke sjelden sånn at «overtenking» gjør at vi roter oss bort også.

«Den første tanke vi har er ofte rett!» Det er noe mange bridgespillere sier etter at de har ombestemt seg og spilt på noe annet, eller ombestemt seg og ikke meldt det de tenkte på først, og det ville fungert best.

Men det er nok ikke alltid sånn.

Det er ofte det beste å tenke seg om en gang til, hvis du ikke vikler deg inn i endeløse tankerekker som ender med at du overbeviser deg selv om noe annet enn det du først tenkte på.

I dag forteller jeg i en video (ca. 20 minutter pluss litt musikk) et par spill fra påskebridgen i Auckland.

I det første ser det kanskje ut som om det er det samme hva du gjør, men ved å tenke seg om en ekstra gang kan kanskje den beste løsningen finnes. «Think twice!»

Det andre spillet handler om å velge sin første melding, og dreier seg mye om stil. Hvis du tror på noe med hensyn til meldestil, følg den nokså konsekvent, og ikke ombestem deg! «Don’t think twice»!