Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

YEH BROS CUP: God start for Norge!

Yeh Bros Cup har startet i Shanghai, Kina. Norge deltar som tidligere nevnt med Christer Kristoffersen-Erik Berg og Allan Livgård-Terje Aa.

Jeg nevnte noen favorittlag i forrige innlegg, men glemte LAVAZZA som selvsagt er blant favorittene uansett hvor de spiller. For dem spiller danske Dennis Bilde, og Norge møtte dem i sin andre kamp.

Det startet greit for Norge mot Japan. Kampen så en stund ut til å gå mot en stor norsk seier, men et stort tapsspill til slutt gjorde at det ble seier med 11 IMP (13,72 VP).

Det spilles ti spill i hver kamp i kvalifiseringen, og åpningskampen var preget av mange slemspill. Det startet allerede i spill 1:

Det var Berg og Kristoffersen som satt i retningen slemspillene kom (N/S). Her meldte de seg pent opp i 6 spar. Det starter med 1 hjerter fra nord og svar 1 spar for dem som melder standard. Nord melder vel 2 kløver i andre melderunde selv om han ikke akkurat liker fargen. Syd fortsetter med 2 ruter – fjerde farge utgangskrav – og nord viser ruterstopper og at han ikke har noe særlig spesiell fordeling (ekstra fargelengde) med 2 grand (han benekter da tre-korts spar). Syd melder så 3 spar som normalt viser seks kort i fargen siden nord har benektet tre-korts støtte. Da har nord et valg, 4 spar, eller kontrollmeldingen 4 ruter. Han ville vel likt å ha litt bedre spar for å kontrollmelde, men kortene er fine! Og 4 ruter er uten tvil kontrollmelding med spar som trumf, for hva annet kan det være etter den nevnte innledningen?

Uansett hva nord gjør i den situasjonen bør vel syd gå i 4 grand (også over en høyning av 3 spar til 4 spar), og idet han finner ut om to nøkkelkort (essene og trumf konge) uten trumf dame (spar) hos nord sier han 6 spar.

Hvis nord hadde vist to nøkkelkort og at han også har spar dame kan syd satse på storeslem direkte, eller ta med seg 5 grand som storeslemsinvitt. Da melder nord 6 hjerter som viser kongen i den fargen, og syd kan si 7 spar, altså hvis nord har noe sånt som Qx – AKxxx – Ax – xx i stedet for det han hadde (samme antall HP). '

Slik kortene var er 6 spar en meget bra kontrakt. Slik så hele spillet ut:

Det var tretten enkle stikk stikk slik det satt, men ingen storeslem som skal meldes akkurat, for sparsitsen var som du ser veldig fordelaktig.

Jeg nevnte forleden at nivået i Yeh Bros alltid er høyt, og det viser resultatene i dette spillet og. Tre av 28 lag var kun i utgang. Resten var i den korrekte kontrakten 6 spar (+980) unntatt to par som var heldige da de meldte og vant 7 spar. Gjennomsnittscoren (datum) på spillet var +990 til N/S. I Norges kamp var +980 til N/S uavgjort spill.

I det syvende spillet fant også Berg-Kristoffersen den optimale kontrakten.

Det norske paret N/S var i 6 grand som er perfekt, en kontrakt du skal være nokså uheldig om går bet. Da må i så fall kløveren sitte 4-0 med alle kløverne bak.

Slik det satt ble det tolv stikk og +1440 som ga 13 IMP til Norge siden Japan stoppet i utgang. Datumscoren i dette spillet var +1120 til N/S.

Kampens siste spill som altså ødela for en større norsk seier så slik ut:

Jeg har ikke i skrivende stund informasjon om hvordan meldingene gikk i Norge sin kamp. Ved noen bord åpnet kanskje vest med 3 kløver i tredje hånd, og i så fall er det ikke lett å melde med styring.

Norge var i 6 spar spilt av syd, noe som kan tyde på at vest faktisk sperret og nord doblet opplysende?

Hvis N/S får melde i fred er det en bra sjanse for å finne frem til 7 ruter eller 7 spar. Tretten av de 28 lagene meldte og vant storeslem, deriblant Japan, og dermed ble det 12 IMP ut for Norge.

I den andre kampen møtte Norge det nevnte storlaget LAVAZZA!

Begge de norske parene ser ut til å spille godt i starten av denne turneringen! Vi har ikke for mye detaljer fra den kampen, men listene ser fine ut mot parene Bilde-Madala og Bocchi-Sementa, ingen hvemsomhelst akkurat!

Det så en stund ut til å gå mot en ny ganske klar seier mot stjernelaget. Med norsk ledelse 13-2 meldte Madala-Bilde en for hard slem og gikk to bet. Mange andre steder fant de frem til en 5-2 kontrakt i major med de kortene, og den ble vunnet. Men andre var i 3 grand som ikke kunne vinnes. Det skjedde også for Norge som dermed gikk en bet, likevel 2 IMP til Norge. Et tapspill (7 IMP) i kampens siste spill (igjen) gjorde at seieren ikke ble stor, men likevel seier, og der er en fin skalp å slå LAVAZZA. Norge vant med 8 IMP (12,83 VP).

Etter to seiere i starten ligger Norge på 4.plass. England leder. 

 

 

Kommentarer

Bør vel være ganske std. å åpne 3 kl der. Har til og med 6-4 fordeling.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.