Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

YEH BROS CUP - 0% treff, imp inn likevel...

I onlineturneringen YEH BROS CUP ble kvalifiseringen for 28 lag avsluttet lørdag formiddag, og kvartifinalen gikk også på kvelden.

Vårt lag lyktes godt i kvalifiseringen, og med en bra avslutning ble det seier i gruppe A (14 lag). Det var to grupper og de fire best i hver gruppe gikk videre til kvartfinalen. To av parene på New Zealand sitt landslag i fjor sammen med et par som Nick Jacob og jeg kjemper om landslagplass med ble bare nr. 9 i vår gruppe.

I kvartfialen møtte vi INDIA ("FORMIDABLES"), et ganske sterkt lag som har bra resultater både i onlineturneringer og tidligere, bla. i USA. Vi vant kampen med 12 IMP, men i dette tilfellet innrømmes gladelig at vi var heldige. Makker hadde i to spill valget mellom å åpne med 1 i farge, eller 2 kløver (utgangskrav) og bommet i begge tilfellene. Men vi vant spillene! 

Her er de to hendene, og du kan selv vurdere hva du ville åpnet med:

1.

Giver vest, alle i sonen

VEST

1 ruter? 2 kløver?

2.

Giver vest, N/S i sonen.

VEST

1 hjerter? 2 kløver?

1.

I det første tilfellet står dte altså mellom åpningen 1 ruter og kravmeldingen kløver?

De er mange som hevder at åpning med 1 i farge er best med to- og trefargede hender. Et argument man ofte hører er at "det går ikke pass rundt uansett, for hvis makker passer så balanserer de i siste hånd". Vel, det er nok ikke helt sant...

Hva melder du i neste runde hvis du åpner med 2 kløver og makker svarer 2 ruter med den 4-4-5-0 hånden?

Hvis du åpner med 1 ruter blir det ikke noen neste hvis du spiller med meg i alle fall, for jeg passet og 1 ruter ble kontrakten.

Vi hadde brent en opplagt utgang. Uten at det var noe særlig å glede seg over fikk Nick to stikk for mye da nord spilte ut hjerter dame. Utspillet kostet to stikk. Spillef kunne ta ut trumfen og spille den andre hjerterhonnøren fulgt av hjerter mot tieren som ga inntak slik at sparfinessen tas. Tolv stikk i 1 ruter, og +170 - et pinlig resultat når det står i 5 hjerter.

Ved det andre bordet satt Jaggy Shivdasani vest. Han er Indias mest kjente spiller og har i mange år bodd i USA hvor han spiller profesjonelt.

Han åpnet også med 1 ruter, men makkeren hans var mer optimistisk enn meg og svarte 1 hjerter. Jeg tror ikke det er vinnende i lengden fem "softe" poeng og 3433 fordeling. Hvis makker er sterk vil han etter 1-over-1 svaret alt for ofte melde for hardt og en havner på tre- eller firetrinnet med bet.

Da øst hostet opp et svar var det Jaggy sin tur til å være optimistisk:

Hoppet til 5 kløver var Exclusion Blackwood (spør om nøkkelkort utenom kløver). Jeg tipper øst angret seg for svaret sitt nå. Jaggy pushet på til 6 hjerter. Det er ingen hårreisende slem, men for hardmeldt. Hjerteren må sitte 3-2, og selv om det ser ut som ingen tapere utenom hjerter må nok sparfinessen gå også. Her, med den trumfsitsen var det sjanseløst, og våre lagkamerater noterte +100 for en bet, og vi vant 7 IMP!

Av og til er man litt som Fetter Anton...

2.

1 hjerter? 2 kløver?

Helt mot slutten av kampen tenkte kanskje Nick at han ikke skulle ha noe av at det gikk pass rundt på ett-trinnet igjen og åpnet med 2 kløver med sekskortsfargen og (19)20 poeng. Det er antagelig oftere feil enn riktig. Og det var feil da jeg hadde singel hjerter og bare en knekt! Det var spill for 5 kløve (øst hadde fem kløver), men vi havnet i det som oftere har sjanse, en nokså dårlig 4 hjerter.

Ved det andre bordet åpnet Jaggy med 1 hjerter og da motparten var med i meldingene klarte de å stoppet i 3 kløver som ble vunnet med overstikk.

Vår 4 hjerter-kontrakt var håpløs, men for en gang skyld bommet inderne som så langt hadde spilt bra gjennom denne kampen motspillet, og vi fikk inn en pluss på en liste som så ganske skummel ut (7 IMP igjen).  Lagkaeratene hadde imidlertid en solid liste så det holdt akkurat..

Vi vant altså 14 IMP på disse to feil valgene av åpningsmelding, og kampen ble som nevnt vunnet med 12 IMP!

Er vi like heldige i semifinalen kan det bli finale...

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.