Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

World Bridge Series: Uhyre spennende damefinale!

I dameklassen ble lagmesterskapet avsluttet med finale mellom lag BRODY og lag TRI POLAR på torsdag. Begge lagene hadde svenske spillere og de to lagene kjente hverandre godt fra mange tidligere oppgjør, eller som lagvenniner!

Kampen ble veldig jevn. BRODY vant alle de tre første settene første dag, men bare med bitteliten margin så de ledet kampen med 14 IMP halvveis. 

Andre dag startet med 14 IMPs sett-gevinst for TRI POLAR, og dermed stod de helt likt! Men BRODY tok de to siste settene, dog med kun med 6 IMP i de nest siste 14 spillene, og det ble 12-11 i de siste 14. Dermed vant BRODY kampen med 7 IMPs margin.

På vinnerlaget spilte: Joan Brody (US), Brigitta Fisher (Ungarn), Marion Michielsen (Sverige, opprinnelig nederlandsk), Cecilia Rimstedt (Sverige) og Sandra Rimstedt (USA, opprinnelig svensk)

Laget som vant sølv bestod av: Hjordis Eythorsdottir (USA), Janice Seamon-Molson (USA), Nevena Senior (England), Nicola Smith (England), Kathrine Bertheau (Sverige) og Jessica Larsson (Sverige).

Er du blant dem som alltid melder inn 1NT med 15 balanserte poeng, selv om makker har passet først? Eller er du enig med dem som mener at med 15 flate går det an å doble opplysende i stedet, eller kanskje til og med passe hvis makker har passet først, fordi det antagelig ikke står utgang. Ved å gå inn med 1NT risikerer man at makkeren som altså har passet er blank, og man blir straffedoblet. 

Selv er jeg i gruppen som som regel melder inn 1NT selv med 15 og med passet makker, "femten er femten" argumenterer jeg uten å overbevise særlig mange. Det er kanskje feil, men... Og det ene spillet jeg nå forteller fra damefinalen beviser selvsagt ingen ting.

Giver nord, ingen i sonen.

Nord passer, øst åpner med 1 spar og det syd sin tur. Melder du 1NT?

Her er det ingen i sonen som nok gjør det litt mer fristende å melde enn om man er i sone, kanskje ugunstig sone. Mange vil kanskje melde utenfor sonen med dette, men ikke gå inn med 1NT i sonen.

Sandra Rimstedt sa 1NT. Nicola Smith ved det andre bordet passet. Smith hadde på en måte rett i teorien, men ikke i praksis.

Over Rimstedts 1NT sa vest pass og nord overførte til hjerter. Etter 2 hjerter fra syd sa nord 2NT - invitt til utgang. Nå syntes Sandra det så bedre ut med hjerterkontrakt og slo av i 3 hjerter. Med sterkere hånd ville hun sagt 4 hjerter eller 3NT. Kanskje burde de spilt 3 hjerter nå, men nord la på til 4 hjerter. 

Om Ø/V vet kortene blir det en bet i 4 hjerter med to spartapere, en rutertaper og en kløvertaper. Men ingen kan vel klandre vest for at hun spilte ut spar dame, makkerens åpningsfarge? Dermed løste sparen seg med kun en taper. Vest hadde ett ess, men det var ruter ess, så siden kløver ess satt foran kongen ble det kun en kløvertaper og en heldig utgang til notering, BRODY +420.

Ved det andre bordet valgte TRI POLAR sin syd den forsiktige linjen og passet etter pass fra nord og 1 spar fra øst. Vest sa 1NT, og etter at øst meldte 2 kløver og vest prefererte til 2 spar gikk det pass rundt. Den kontrakten gikk etter hvert to bet, TRI POLAR +100.

Spillet ga 8 IMP til vinnerlaget BRODY, og jeg gjentar vinnermarginen deres: 7 IMP. 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.