Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT MASTERS COPENHAGEN

Over helgen starter WBT Masters Copenhagen. WBT-turneringene er lagturneringer som alltid får med meget sterke lag, og turneringen i Copenhagen fra 16. til 20.oktober er intet unntak. Det vil delta 16 lag, og flere nordmenn kommer til å spille.

Geir Helgemo skal spille for et interessant svensk lag (Lundberg) med tre svenske spillere og Zia Mahmood.

Lag De Botton er som vanlig med og har nrodmenn på laget som kommer rett fra seier i engelske Gold Cup.

Brogeland-Bakke er med på lag Gillis som har fire (!) verdensmestre på laget, foruten Brogeland (Bermuda Bowl 2007), Sælensminde (også 2007) og brødrene Rimstedt som har vunnet VM for par.

Fra Norge stiller også lag Skeidar som gjorde det så skarpt i WBT Masters i Sopot i mai der de var i finalen. Som i Sopot stiller de med Aaseng, Farstad, Evenstad og Heiberg Evenstad. Denne gangen har de også med seg danske Konow. To av spillerene på dette laget (Aaseng og Farstad) vant forleden det svenske seriemesterskapet (Elitserien).

I det hele tatt ser det ut til å bli et meget sterkt felt og en spennende turnering som vi selvsagt kommer tilbake til her i bloggen selv om undertegnede selv skal spille Sydney Nationals i Australia fra tirsdag. 

Alt om WBT MASTERS COPENHAGEN finner du her.

Fra WBT i Sopot tar vi med et spill fra semifinalen hvor SKEIDAR slo ut et sterkt polsk lag. Det skjedde selv om det norske laget tapte dette spillet stort. Ta østs plass og se om du treffer et bedre utspill enn den norske spilleren.

Meldingene gikk:

Det er litt uklart hva syds 4 kløver viste, men det innebærer i alle fall hjertertilpasning. Hva forklaringen var ved bordet vites ikke, men enten var detkontrollmelding, eller ved å se på alle kortene kan jeg gjette på såkalt fit-jump (kløverfarge og hjertertilpasning).  Hva betyr makkers 4 ruter? 

Det er avtalespørsmål. Selv liker jeg kortfargevisning osv. etter at vi har meldt og støttet en majorfarge, men i meldingsforløp hvor begge sider melder og det kan være uklart hvem som har høyeste kontrakt tror jeg det er bedre at melding i en sidefarge er naturlig etter at vi har støttet en farge sånn som her. Uansett, øst skulle finne et utspill. Hva ville du spilt ut mot 6 hjerter?

Det er neppe noe å hente i spar. Øst valgte å sende i vei ruter konge. I alle fall godspiller det ett stikk om makker kommer inn. Men utspillet var en skivebom av dimensjoner siden hele spillet så slik ut:

Ruter konge ut til nords ess gjorde det enkelt, spesielt siden vests ruter 9 kom på. Spillefører simpelthen tok en sparstjeling, tok ut trumfen og spilte god ruteren som ga avkast for en spar mens den siste lille sparen kunne trumfes med syds fjerde trumf, N/S + 1430.

Ved det andre bordet startet det likt opp til 2S, men da sa syd 4 spar (renons) før nord hoppet til 6 hjerter. Der spilte øst ut hjerter 10, og slemmen gikk en bet. SKEIDAR tapte hele 17 IMP på dette, men de vant altså likevel semifinalen mot knallsterk motstand. 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.