Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT Copenhagen: Hjemmeseier med minimal margin

WBT Masters i Copenhagen ble avsluttet fredag. I semifinalen gikk danske SCHALTZ videre med veldlg liten margin mot LUNDBERG som Helgemo spilte for. Nordmannens lag scoret faktisk mest i kampen, 42-40, men danskene hadde 4,4 IMP carryover fra grunnspillet og vant dermed semifinalen med 2,4 IMP.

I finalen møtte SCHALTZ franske VINCIGUERRA. Det ble ikke mindre jevnt der. Det franske laget hadde 0,1 IMP carryover (for å avgjøre kampen om det ble uavgjort), men danskene som selvsagt spilte godt hadde fru Fortuna på sin side nok en gang da det ved sammenligning av listene viste seg at de hadde 1 IMP mer enn franskmennene - dansk hjemmeseier i finalen med 0,9 IMP!

LUNDBERG vant sin kamp om 3.plassen mot engelske NETTLETON.

I plasseringsturneringen (5. til 16.plass) gikk det bra for GILLIS som ble nr. 2 (altså 6.plass totalt).

Når det er så jevnt som både i finalen og semifinalen kan nokså uskyldige småspill bli avgjørende. Her er ett slikt spill fra LUNDBERG sin semifinale mot SCHALTZ.

Helgemo-Zia spilte 3 kløver som N/S og vant den akkurat med en spartaper, to rutertaper og en trumftaper, LUNDBERG +110. Det er vel en helt grei score?

Ved det andre bordet fikk LUNDBERGs Bertheau-Hult spille 2 spar som Ø/V. Siden N/S fikk med seg hjerterstikkene og de to kløverstikkene måtte det bli to bet da det viste seg å være to trumftapere også. Det kostet 200 siden de var i faresonene, 3 IMP til SCHALTZ som altså vant kampen med 2,4 IMP, inkludert carryoveren. Sitter det bitte litt annerledes, eller motspillet ikke sitter helt mot 2 spar så det blir kun -100 ville spillet blitt uavgjort, og LUNDBERG ville gått til finalen med 0,6 IMPs margin.

I overskriften til dette innlegget står det minimal margin, og det må det vel være lov å si både om semifinalen og finalen i WBT Masters Copenhagen.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.