Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vikersund i bridgens Champions Leauge

Vikersund BK, årets vinnere av NM for klubblag representerer Norge i European Champions Cup som spilles i Riga, Latvia fra torsdag til søndag. På Norges lag spiller Sigurd Evjen, Vidar Smith, Tormod Røren, Erik Eide, Jon Aabye og Øyvind Saur.


Vikersund, ikke bare en skiflyvingsbakke! (her fra NM, med prisutdeler Jon Sveindal til høyre)

Det deltar tolv lag som spiller Round-Robin (en kamp mot hver av de andre) før lagene deles inn i grupper for plasseringsspill (semifinaler), nr. 1-4, 5-8 og 9-12.

Vikersund startet ganske dårlig med tre tap og lå nest sist. Litt urovekkende, for man skulle tro de norske lagmestrene skulle kunne være konkurransedyktige selv i et såpass sterkt felt. Men det var jo kun etter tre kamper, og så kom tre fine seiere, den siste mot lederlaget etter seks kamper, ALLFREY (England). Det norske laget ligger på 5.plass etter første dag (6 av elleve kamper spilt).

Mesterskapssiden med all informasjon og resultatlink finner du her.

Vi tar med et spill fra kampen mot de polske mestrene, og her var nok nordmennene litt heldige.

Det er en glimrende lilleslem, og ikke så veldig dårlig lilleslem. Men i 6 ruter er det dog en fare for å gå bet etter hjerterutspill. Da er det nesten slik at det ikke er så mye dårligere sjanser i 7 ruter. Og Polakkene meldte 7 ruter! Den var avhengig av å løse kløverfargen. Det er tre mot to odds i favør av esset fulgt av finesse fremfor å toppe etter damen dobbel, og polakken gikk to bet da han tok kløverfinessen og hadde fått hjerterutspill.

Det er vel ganske naturlig å havne i slem (?), i alle fall om vest åpner med 1 grand. Hvis vest velger å åpne med 1 kløver har han et lite gjenmeldingsproblem, 1 spar eller 2 spar (litt for svak slik de fleste spiller), eventuelt oppvurdere til 18-19 grand. Derfor er jeg tilhenger av grandåpning med en god del sånne 2452 hender så er i alle fall styrken sagt fra om. Vikersund brant slemmen! I 3 grand ble det tretten stikk, 12 IMP til «the good guys».

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.