Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vanderbilt: Thriller da "norske" lag DIAMOND møtte ZAGORIN

I Round of 16 ble det en slags skandinavisk duell med Brogeland-Lindqvist på lag DIAMOND mot Peter Fredin, Peter Bertheu (Sverige) og Jacob Røn (Danmark) på lag ZAGORIN.

Kampen ble usedvanlig jevn. Før nest siste sett var det helt likt i IMP. Før de to siste spillene i det settet var det fortsatt helt likt! Da vant Brogeland-Lindqvist sitt lag 1 IMP for en 3 spar med ni stikk der det ble spilt 2 grand med åtte stikk ved det andre bordet. DIAMOND var altså 1 IMP foran og kun ett spill til skulle spilles i det nest siste settet. Det spillet så slik ut: 


Mot Røn og Fredin spilte Espen Lindqvist 3 kløver som øst og fikk ti stikk, +130. Zagorin og Bertheau hadde større ambisjoner og endte i an sprek 5 kløver. Den går normalt bet, og det er vel også bet om syd finner spar ut. Da det ikke skjedde fikk Bertheau fatt i elleve stikk pga. den veldig snille hjertersitsen. En finesse i fargen og en stjeling på østs hånd godspilt enda ett stikk i hjerter og det ble kun to trumftapere! Pluss 400 til ZAGORIN var nok til å smette forbi og ta en liten ledelse før de siste femten spillene.

Det siste settet startet med at ZAGORIN økte ledelsen noe, men så kom noen gevinstspill for DIAMOND: Brogeland kan være en friskus av og til, og her er hva han satt med som vest (giver) med alle i sonen:

Brogeland passet, men da nord åpnet med 1 ruter og syd sa 1 hjerter etter pass fra øst gikk han innpå med 2 kløver! Nord sa 2 ruter og Lindqvist løftet til 3 kløver som Brogland fikk spille. Den kontrakten gikk tre sonebeter, men det var et godt spill da N/S hadde mistet sin 4-4 tilpasning i spar, og de kunne vunnet utgang. Ved det andre bordet vant N/S +620, 8 IMP til DIAMOND.

Da Zagorin-Bertheau var i feil utgang i et spill like etterpå (11 IMP) så det lyst ut for DIAMOND, men så blåste Jacob Røn ut i en stoeslem som stod, og da nordmennene ikke klarte å kopiere det var det nesten like langt.

Før de to siste spillene ledet DIAMOND med 4 IMP, og de økte til 7 da Brogeland slapp unna med en bet i en 3 grand som burde gått to bet. Dermed ledet de med 7 IMP med ett spill igjen. Zagorin behøvde en utgangssving, men det kom bare et lite delkontraktsspill som DIAMOND vant med 3 IMP og var videre til kvartfinalen etter en meget spennende og morsom kamp.

I kvartfinalen i morgen møter laget med de to norske spillerne MAHAFFEY.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.