Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vær forberedt på en spennende lørdag

VM finalen i Bermuda Bowl er halvspilt. Det skal spilles 48 spill i morgen før det avgjøres om Norge eller Sveits blir verdensmestre. 

Norge kom litt skjevt ut i første sett og lå under med 36 IMP. De tok noe innpå sveitsernes ledelse i det andre. Etter et jevnt tredje sett leder Sveits med 20 IMP. 

Det ligger an til en skikkelig knokkelkamp i morgen. Spillingen starter klokken 11 norsk tid. 

Mot slutten av dagens spilling kom dette spillet hvor Norge fikk inn 11 deilige IMP:

Det var to-åpninger som viser major + minor ved begge bord, i begge retninger, og begge ble brukt av de sveitsiske parene. Ingen av de åpningene ble noen suksess i dette spillet. 

Der Helgemo satt syd og Grude nord åpnet øst med 2 spar. Etter pass fra syd hoppet vest til 4 spar. Ofte er det en god start for dem som melder sånn, for det gjør at motparten må gjette. I dette tilfellet sa Grude 5 hjerter, og da det va Helgemo sin tur løftet han til slem. Det var en perfekt 6 hjerterkontrakt, ingen problemer i spilleføringen og +980 til Norge. Ø/V har en veldig god stamp i 6 spar, men når man har satt et veldig press på motparten slik Ø/V gjorde er det ikke så ofte det er riktig å stampe.

Ved det andre bordet passet Bakke med østs kort. Syd åpnet der med 2 hjerter, hjerter og en minor. Jeg kjenner ikke N/S sitt system i detalj, men nord meldte i alle fall kun 4 hjerter, og der spilte de med tolv stikk, Sveits +480. 

Ved begge bord i bronsefinalen mellom USA 1 og Italia ble lilleslemmen meldt. Italia leder den kampen med 25 IMP. Det er lagt opp til kun fire sett i bronsefinalene.

Norges damelag slet tungt i dag mot Kina i bronsefinalen i Venice Cup. Vårt lag ligger under med 61 IMP etter tre av fire sett i den kampen. I det nevnte spillet ble det uavgjort med +480 til N/S.

Danmark ligger under med 21 IMP i seniorfinalen hvor de spiller mot USA 1.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.