Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM kvalifisering - tirsdag morgen

En lynrapport fra morgenkampen, tirsdag.

I den runden var det kun den åpne klassen som spilte. Norge fortsatte den fine spillingen og slo Romania med 15,05 - 4,95 VP.

Vi fulgte kampen og kommenterte fra det bordet Helgemo-Helness spilte. Der var det potte tett bridge av det norske paret med unntak av ett litt uheldig spill som ble tapt. Medkommentator Kåre Bogø sa det nokså treffende om Helness-Helgemo sin spilling: "Dette er som å sjå dem i gammeldagan".

Med en grei liste av Grude-Bakke ved det andre bordet var de mange små'impene nok til 30-14 totalt i IMP. Med akkurat samme sifre vant Sverige sin kamp, og de leder fortsatt turneringen, og Norge er fortsatt på 2.plass.

Italia fortsetter å plukke 12-0 seiere siden også denne rundens mostander (Lativa) unnlot møte opp. Boikotten mot det italienske landslaget fortsetter altså, og det blir spennende å se om det i det hele tatt blir noen nasjoner som stiller opp mot italienerne. Boikotten skyldes som de fleste nå vet at Italia har med Fantoni på laget sitt, og det er ikke populært etter at han har kommet tilbake etter det mange er en alt for kort suspensjon etter jukseskandalen for noen år siden.

I dette spillet satt tor Helness som giver i gunstig sone med disse kortene:

Hva ville du meldt, eller ville du vurdert pass?

Det blir litt for kvalmt å passe med slike kort i disse soneforholdene. Tor sitt valg, sperreåpningen 3 kløver er bra synes jeg. Det førte til at de fant en fin stamp i 5 kløver over motpartens 4 spar.

Aktive meldinger fra N/S gjorde at det var vanskelig for Ø/V å gå på til 5 spar som muligens kan vinnes (kun to tapere, men litt vanskelig med 4-0 sits i spar og 4-2 i hjerter), og 4 spar er i alle fall nokså greit å få hjem. I 5 kløver doblet ble det kun en bet, -100.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.