Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM-kvalifisering - "lynrapport" før avslutningen

Norge Damer er "inne i øyeblikket!

I dameklassen ble det et lite nederlag mot England i dagens første kamp. Så kom en knallkamp av de norske mot Sveits, seier med 18,71-1,29 VP. Med fire kamper igjen ligger Norge på 8.plass i den klassen, akkurat inne blant de som får VM-billetter.

Svenskelandskampen

Det har historisk klang, "svenskelandskampen". Norge skulle opp mot Sverige i morgenkampen i OPEN, og svenskene kjemper som Norge hardt for å komme seg til VM.

Det så veldig stygt ut for Norge i den kampen, og det så til å gå på et stort nederlag. Etter fire spill stod det 29-1 til søta bror. Men så kom det norske comebacket. Det var veldig viktig for sjansene til å holde seg høyt nok på listen og sikre plass i VM.

Mot slutten gikk det altså vår vei. Først fikk Helgemo hjem en 3NT på en elegant måte, bet ved det andre bordet.

I siste spill ble en åpning med 1NT av Helness veldig riktig med sekskorts ruterfarge og ellers jevn hånd. Det var vanskelig for svenskene å finne motspillet mot 3NT der det kunne blitt to bet, og nordmannen fikk hele elleve stikk.

Det gode resultatet ble godt støttet av at Terje Aa ved det andre bordet åpnet foran grandhånden med 2 ruter (svak med en major) med femkorts hjerter. Det førte til at svenskenes 3NT kom på den andre hånden, og Aa-Livgård tok enkelt to bet. Dermed ble nesten forspranget hentet inn, tap likevel, men med kun 4 IMP.

Norge beholdt 6.plassen etter den kampen, før de fire siste rundene, hvor Norge kommer til å få 0 i siste kamp hvor de ikke kommer til å møte opp mot Italia. Det er jo det samme som for de andre nasjonene, de har alle boikottet italienerne.

Kanonkamp mot Nederland (OPEN)

Norge tok kommandoen umiddelbart i kampen mot Nederland, et av verdens beste landslag. Det ble mer eller mindre enveiskjøring og Norge vant med hele 52-6 IMP som er nesten full pott, 19,86 – 0,14 VP. I den kampen var det noe av den beste bridgen jeg har sett av Norge i denne turneringen. Både Helness-Helgemo og Grude-Bakke hadde full kontroll på sine meritterte motstandere.

Det glimrende resultatet bragte Norge opp på 4.plass, og plutselig ser det veldig, veldig lyst etter at det i de siste rundene, og i begynnelsen av svenskelandskampen har sett litt mer usikkert ut.

Norges to neste kamper i den klassener mot Frankrike og Tyskland. Hvis de kampene går sånn noenlunde bra vil vårt lag fort kunne ha en luke ned til det første laget som ikke kvalifiserer seg til VM. Det ville vært bra før vi får den 0’en alle har fått for manglende oppmøte mot Italia. Vi kommer tilbake med noen spill fra siste spilledag i en oppsummering i kveld (norsk tid).

I seniorklassen har Norge i de siste rundene ligget på tilsynelatende trygg grunn i forhold til kvalifisering til VM. Det ble imidlertid et tap mot Belgia i det lagets første kamp for dagen. Etter det er Norge på 6.plass, og marginen ned til den sure 9.plassen er på 7,5 VP.

Følgelig er ingen ting sikkert, men med full klaff kan det blir tre norske lag som sikrer seg retten til å spille VM.

Heia Norge!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.