Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM dag 2: NORGE - NEW ZEALAND

Norge har fått en fin start både i Bermuda Bowl og i dameklassen (Venice Cup). Mitt eget lag startet også bra, men trynet i den første kampen tirsdag mot ganske svake Singapore.

I dagens andre runde var det så oppgjør mot Norge for oss. Så det var altså med en nordmann på motstanderlaget også. For undertegnede var dette litt ekstra, og i denne kampen var tre av mitt lag NZ sine motstandere spillere jeg har hatt som makker en eller flere ganger!

Kampen ble ikke noe fyrverkeri med hensyn til store svingspill, kun to spille ga tosifret IMP utslag, og det stod 25-25 før de to siste spillene. Det var etter at det hadde vært en slemavgjørelse som du kan få prøve deg på med ditt favorittsystem.

Før det tok Norge ledelsen allerede i spill 1 da jeg og Helgemo valgte litt forskjellig, og det er kanskje litt et stilspørsmål?

Nord åpnet med 1 kløver. Hva melder du?

Giver nord. Ingen i sonen

Det er vel tre alternativer, 3 hjerter, 4 hjerter og 1 hjerter. Hvis man spiller med en aggresiv stil for sperremeldinger på tre-trinnet utenfor sonen er dette kanskje litt vel gode kort til å gjøre det. Men å melde inn 1 hjerter kan gjøre det enkelt for motparten.

Jeg klinket til med 4 hjerter, og i samme sitasjon meldte Helgemo 3 hjerter.

Etter 3 hjerter innpå var Helness-Helgemo raskt i 4 hjerter hvor det er ti eller elleve stikk, alt etter om N/S får med seg kløverstjelingen.

Da jeg som nevnt hoppet inn med 4 hjerter er det ikke unaturlig at makker Nick Jacob på vests plass begynte å tenke på slem. Han sa 5 hjerter som han mente som sleminvitt uten kløverkontroll. Jeg passet, men der ble det en bet da Terje Aa spilte ut kløver. Allan Livgård tok de to kløverstikkene og spilte kløver til stjeling hos makkeren, og det var verd 10 IMP for Norge.

En stund senere kom meldeprøven jeg nevnte.

Board 10. Dealer East. All Vul.

Et spørsmål er, i et vanlig, standard system, ville du åpnet med 2 kløver eller 1 spar?

Hvis nord på et tidspunkt får vist kortfargen i kløver og sparstøtte, får ikke syd noe stort problem med å finne ut at 7 spar er fløte. Han får jo vite om de to essene, og det er det ikke så vanskelig å se at det ikke er tapere i sparkontrakt.

Både Norge og New Zealand fant frem til 7 spar, +2210 og uavgjort spill.

Av 24 lag i Bermuda Bowl meldte 14 lag 7 spar. Syv lag var kun i 6 spar, og tre lag kom ikke lenger enn til utgang!

I dameklassen meldte Vist-Heskje 7 spar og vant spillet da de var kun i lilleslem ved det andre bordet.

Da det stod likt mellom Norge og New Zealand (Bermuda Bowl) med to spill igjen å spille fant Helgemo-Helness en kontrakt som viste seg å være en stamp. Det er jo av og til at man melder over motpartens utgang fordi man tror egen kontrakt kanskje kan stå, men så viser det seg det er en stamp. Og ja, det var en stamp mot 4 spar selv om de hadde A-K i to farger, samt trumfesset. Det er jo ikke sjelden at det er bra motspillsverdier, men ikke denne gangen.

Da syd åpnet med 1 spar og nord meldte 2NT kom øst med i meldingene, han doblet. Nå var det vel ganske naturlig at vest over 4 spar meldte 5 kløver som ble doblet. Det var billig med den snille kløversitsen, N/S +100.

Og det var en god stamp, for 4 spar var enkelt å vinne siden Ø/V sine AK i to farger ga kun to motspillstikk totalt.

Livgård-Aa noterte +620 etter 2 spar som viste 8-11 poeng, og 4 spar fra nord med pass rundt. Spillet ga 11 IMP til Norge som selv om de tapte 4 IMP på det siste spillet vant kampen med 7 IMP, 12.30-7.97 VP.

I kveldskampen spiller Norge mot Danmark, og Kristian Barstad Ellingsen vil rapportere fra den kampen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.