Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM - Det blir en spennende søndag!

Søndag er siste spilledag i kvalifiseringen og det skal avgjøres hvilke åtte lag som kvalifiserer seg til kvarfinale.

I Bermuda Bowl (Open) ser det veldig lyst ut for Norge etter tre overbevisende seiere i går. Spesielt imponerende er at det suverene lederlaget USA 1 ble feid av banen i morgenkampen. Norge ligger på 4.plass og marginen ned til 9.plass som er den sureste plasseringen er hele 26 VP med to kamper igjen å spille, dvs. maks score for et lag er 40.

I Venice Cup (Ladies) ligger Norge på en fantastisk 2.plass med en margin ned til 9.plass på nesten 23 VP. Hvis de to norske lagene fortsetter den glimende spillingen blir det to norske lag i kvart'en.For mitt lag New Zealand har det vært en enestående opptur etter de to første miserable dagene. Vi ligger på 10.plass, og det er 10VP opp til 8.plassen (England). Det er ingen umulighet å hente inn, men vi har igjen to av de sterkeste lagene og må simpelthen vinne samt antagelig ha litt hjelp med de andre resultatene også.

 

I en av kampene lørdag kom det et klassisk avisspill:


Alle var i sonen og vest åpnet med 1 spar. Deretter havnet de fleste i 3 grand med syd som spillefører. La oss si du får liten spar ut og vinner første stikk med knekten over østs nier. Du spiller kløver til kongen som står, øst følger med nieren. Hva gjør du nå?

Vest som åpnet har kløver ess, men du har ikke noe inntak til syd for å spille en andre runde kløver mot bordet. Vest kan jo godt ha kløver ess dobbel, i så fall blir det mange stikk om du nå spiller liten kløver fra bordet og esset kommer på. Problemet er at du ikke kan slippe inn øst først hvis du taper to kløverstikk, for spar gjennom gjør at vest kan få satt opp sparfargen før du har fått satt opp dine kløverstikk. Slik satt det:

Løsningen er et vakkert safespill ved å forlange kløver dame fra damen tynt gjenværende på bordet. Det fører til at deden farlige hånden (øst) blir holdt ute av spillet. Samme hva vest spiller nå stikker spillefører og setter opp to kløverstikk til og har ni i alt, 1+3+2+3. Han behøver ikke mer enn tre kløverstikk, så dette safespillet kan kun koste ett overstikk som ville vært mulig å få om esset hadde sittet dobbel hos vest. Hvis spillefører i andre kløverrunde spiller liten fra bordet i håp om esset dobbel hos vest vinner øst med knekten og spiller spar. Vest setter raskt opp sparfargen mens han fortsatt har kløver ess i behold, og kontrakten kan ikke lenger vinnes. Vi så mange stjernespillere bomme på denne varianten. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.