Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VIDEO: 1 grand, eller åpning med 1 i farge?

I denne opplærlingsvideoen som varer ca. en halvtimes tid handler det om valg av åpningsmelding når både 1 i farge og 1 grand er mulig.

Hva med femkorts major? Semibalanserte hender? 2-2-4-5 fordelinger? Sekskorts minorfarge?

Dette kan være litt et stilspørsmål, om hvor ofte det bør åpnes med 1 grand, og når det i stedet er best å velge åpning med 1 i farge.

Noen kvir seg litt for å åpne med 1 grand, andre gjør det kanskje litt for ofte.

I denne videoen får du noen argumenter for en stil som kanskje medfører litt hyppigere grandåpninger enn det du kanskje er vant med.

 

Kommentarer

Hei Petter
Veldig gode poeng du har der. Det med oppvurdering (og kanskje nedvurdering av hender) er et viktig, og stort tema. Når jeg i videoen sier 17 poeng så mener jeg hender som er verd 17, men noen 17 poengere kan være verd 18. Og enkelte 14-poengere er verd 15. Jeg lover å komme tilbake til temaet "hand evaluation" som såklart er en viktig del av meldingene. Når det gjelder det med føringer og 5K + 4-kort major, så får du med 5K+4H og styrke for grandåpning det samme problemet etter 1K-1H(=4+S) og etter 1C-1S (benekter major) som du kan få om det svares naturlig på 1K. Så jeg bruker de samme vurderingene for når jeg skal åpne med 1NT med den fordelinga om jeg spiller med kløverføringer.

Alltid interessant å følge dine artikler både i BIN, på video og andre plasser. Noe du ikke nevnte i artikkelen, som jeg lurer på, er hva du gjør med 5-3-3-2 hender og 14 eller 17 poeng, der 5-kortfargen er av god kvalitet. Strekker du kortene og melder 1NT på 14 , åpner 1 i farge på 17 og hopper til 2NT over makkers svar på 1-trinnet? Eller er du mer konservativ? "Satt på skuldra" til Boye i en happening på Youtube, der vi fikk se hvordan han meldte og vurderte, og vi fikk komme med spørsmål. Han svarte på dette at de sjelden oppvurderte, av den grunn at de meldte aggressivt på makkers 1nt, fordi den lovet "god" grand. Lurer også på om tipsene dine (5m+4M) er de samme dersom du spiller føringer på kløveråpning, og du har 5 kløver og 4-kort major? Da har du på en måte systemet i orden og store fordeler når du treffer, samtidig som du kan håndtere bom mye bedre også pga systemet.

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.