Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms VM: Nok en gullmulighet for jentelaget!

Det norske laget SOFIES WORLD hadde full kontroll i semifinalen i lagturneringen for damer (U-26W) i Opatija, Kroatia. Polen ble slått med 51 IMP i en kamp det norske laget ledet fra start til mål og vant tre av fire sett klart (i andre sett ble det 2 IMP i favør Polen).

I finalen møter vårt lag sterke Kina. Ett av parene på det laget var sammen med de to norske parene på pallen etter parturneringen hvor det ble gull og sølv til Norge, bronse til Kina. 

Det er altså en muliget for at våre jenter rasker med seg "alt", men dette blir nok en tøff kamp. Skulle det bli finaletap er det fortsatt sølv til Norge, og de fire unge damene har uansett resultat i den kampen gjort en formidabel innsats så langt i Ungdoms-VM.


Nok en plass på pallen er sikret. Kan det bli gull?

Etter lagturnerignen er ferdigspilt blir det singelturnering som avslutning av det åpne verdensmesterskapet.

I Board-A-Match kvalifiseringen fikk etter hvert Christian Bakke sitt lag GREISNOR (Greece/Israel/Norge) mer og mer dreisen på det. Han spiller sammen med en gresk spiller, og lagkameratene er to spillere fra Israel (som altså lagnavnet tilsier). Etter en sterk avslutning toppet de kvalifiseringen delt med ett annet lag. Fianlerundene i den turneringen er tirsdag, og de 14 beste i kvalifiseringen spiller i A-finalen, resten i B-finalen. 

Her er et spill fra SOFIES WORLD sin triumf i semifinalen.

Ved det ene bordet spilte Øberg/Indrebø 4 hjerter som Ø/V og gikk en normal bet. Det går an å toppe ut ruter dame, men det er med åpne kort.Ruterfinesse er korrekt og beste sjanse med den fargen. 

Ved det andre bordet åpnet øst i 3.hånd med 1 hjerter. Agnethe Hansen Kjensli (syd) sa 4 kløver og vest 4 hjerter før Sofie Græsholt Stjødal sa 5 kløver som ble doblet. Også i den kontrakten handler det om fargekombinasjoner, fiske eller toppe.

Kløverfargen må fiskes selv om mange vil vurdere å topp med ti (beste sjanse med ti kort til sammen uten kongen). Sparfargen bør også fiskes (det er også beste sjanse med en slik sparfarge, åtte kort hvor man mangler damen). Agnethe vant kontrakten og noterte +550 som var verd 11 IMP som birdro til at SOFIES WORLD tok en fin ledelse etter de første fjorten spillene. 

Sofie fortalte meg mandag kveld at hun kanskje burde sagt 4 spar over vests 4 hjerter. Hun sa at hun kom på det, men like etter hun allerede hadde sagt 5 kløver. Det er litt typisk når man har en ganske opplagt melding til rådighet (her 5 kløver).

Hva betyr 4 spar i denne meldesituasjonen? Kan hun ikke risikere at makkeren passer og de blir en tullekontrakt uten tilpasning i spar hos syd?

Nei, Sofie mente at Agnethe ville forstått 4 spar-meldingen. Logisk sett kan det ikke være mer enn femkorts farge siden hun hadde passet i 2.hånd utenfor sonen. Dermed må 4 spar i en sånn posisjon innebære kløvertilpasning. Syd må ta ansvar og korrigere til 5 kløver uten spartilpasning, for 4 spar er bare et forslag i denne posisjonen.

Det ville vært tilfellet om syd hadde meldt inn 2 kløver eller 3 kløver også sålenge nord har passet først. Slikt er ikke sytem eller avtaler, men logikk.

Hva gjør vel det, 5 kløver doblet var nok et kanonresultat for de norske jentene som vet det blir tøft å slå de sterke kinesiske spillerne i finalen. Men vår spillere vil gi alt, og satser på gull igjen. Kampen blir overført på BBO fra klokken 10.00 på tirsdag.

LYKKE TIL!.   

Kommentarer

Ja, gull ble det igjen! Gratulerer til jentene og gratulerer til Sven-Olai Høyland som har jobbet meget godt med jentelaget. Gratulerer også til Christian som tok VM-gull i BAM-klassen! De norske juniorene gjør det virkelig stort for tiden!

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.