Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms EM: Norge leder U-26 Women

Ungdoms EM har startet i Veldhoven, Nederland. Norge stiller i alle de fire "vanlige" klassene, men ikke i klassen for spillere opp til 31 år. 

Ja, dette er det offisielle navnet på mesterskapet selv om jeg av gammel vane kalte det Junior-EM i et tidligere innlegg. 

Det ble en litt moderat start for noen av de norske lagene, men jentelaget tok ledelsen i U-26 Women! De har spilt tre kamper, U-21 og U-16 har allerede spilt fire kamper, og U-26 kun to kamper. Lagene i U-26 spiller flere spill i sine kamper. 

Du finner mye informasjon om mesterskapet, kampoppsett og resultater i NBF sin mesterskapsblogg hvor de forskjellige innleggene finnes nederst til venstre på NBF sin hovedside. Dessuten er alt av offisielle resultater og link til live updates på mesterskapssiden, her. 

Norge U-21 har fått en grei start og ligger etter første dag på 5.plass (av 14) med endel over middelsg. U-16 har litt under middels og er nr. 9 av 15 nasjoner. Norge U-26 startet med å få bank av Italia, men slo tilbake med klar seier over Irland i neste kamp. Og laget i U-26 Women leder altså etter dag 1. 

Da er starten unnajort, eventuelle startnerver bør være historie, og så får vi ser fremover hvordan det går. U-26 Women og U-16 avslutter lørdag, mens U-21 og U-26 fortsetter helt til tirsdag i neste uke.   

20 IMP i sving

I U-26 lagets tap mot Italia kom dette kostbare spillet:

Hvilken kontrakt ville du ønsket å spille som Ø/V?

Ja, det er enten slem eller ikke slem.

I slem er det med en spartaper til esset hødvendig å tippe kløveren. Med sånn farge og uten noen spesiell informasjon er beste sjanse å toppe fargen, selv om å ta finesse i andre kløverrunde ikke gir så veldig mye mindre sjanse.

Det er feil å si at lilleslem avhenger av 2-2 i kløver i dette tilfellet. Den har større sjanse, for med så tette mellomkort vinnes tolv stikk både om kløver sitter 2-2 og om damen sitter singel. Dessuten vinnes om esset spilles først og syd har alle fire kløverne da det kan tas to finesser. Så de 40% for 2-2 er langt i fra alt, og det er vel en slem man ikke er så misfornøyd med å være i.

Norges Ø/V meldte 6 kløver. Kløveren ble spilt normalt, esset fulgt av liten til kongen, men da ble det en 20 IMP sving i kampen.

Siden Italia stoppet i utgang og vant den, og Norge gikk en bet i 6 kløver kostet spillet 10 IMP i stedet for 10 IMP inn om kløvertaper hadde blitt unngått. 

Noen ganger tapes sånne spill, andre ganger vinnes de og det jevner seg vel ut i det lange løp. Vi får håpe på litt flaks fremover i mesterskapet i sånne spill hvor de er nokså tilfeldig hvor IMP'ene havner 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.