Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms EM: God start i U-26W og U-16

Både det norske jentelaget (U-26W) og U-16 laget fikk en flott start da de klassene startet sin spilling i Ungdoms EM tirsdag. Begge fikk nesten full topp i runde 1 og fulgte opp med seier i andre kamp.

Etter to kamper ligger Norge på 2.plass både i U-16 og U-26 Women. I U-21 ligger Norge på 3.plass etter syv runder, og i U-26 på 11.plass etter åtte runder. 

De norske U-16 spillerne er i alle fall ikke redde for å ta noen sjanser. Det har de vist allerede.

I dette spillet fra runde 2 i U-16 (Norge-Polen) på tirsdag var det Markus Hansen Moe og Ida K. Mathisen som meldte mer optimistisk enn resten av feltet. Og det norske paret lyktes. Først kan du ta stilling til hvordan melde denne hånden:

(Giver øst, ingen i sonen)

            VEST

Makker åpner med 1NT, 15-17. Hvordan vurderer du disse kortene – utgang, eller slem?

Moe meldte 4 ruter, sleminvitt.

Defra er meldingene litt uklare for meg, men til slutt havnet de i 7 ruter.

Det gjenstod å tippe kløveren. Det er hårfint med oddsen å toppe etter damen med ni kort til sammen fremfor å ta finesse etter først å ha tatt en honnør. Og Moe toppet kløveren, +1440 til bokføring!

Om man skal være helt ærlig er 7 ruter litt vel hardt, men storslemmen har bra sjanser! Og å se at vests kort mot en 1NT åpning er slemkort er bra vurdert.

Ida (øst) sin grandåpning er god etter min smak. Spesielt med slike 4-5 hender og firekorts hjerter og femkorts minor og rundt 15-16 poeng er det ekkelt om man åpner med 1 i minor og makkeren viser sparfarge. Hva blir åpnerens andre melding da? Alle tenkelige gjenmeldinger blir på en eller annen måte feil.

Det gjenmeldingsproblemet unngås ved å åpne med 1NT som forteller styrken med det samme. Merk at om en av østs kløvere hadde vært en ruter (fordleingen 2-4-3-4) ville alle åpnet med 1NT.

At det ble grandåning gjorde det lettere for vest å vurdere det slik at hans hånd kom til å bli veldig stikkgivende. Det er liksom ikke 10 poeng det her, den sjette og syvende ruteren er jo stikk like gode som ess! For vest vet at makkeren har minst dobbelton ruter.

Mange av de andre parene fikk problemer i dette spillet, som regel etter åpning med 1 kløver. Slik så resultatene ut for hele puljen:

Det norske paret var det eneste i storeslem. Kun fire par var i slem, men et trinn lavere enn det norske paret. Like mange som var i lilleslem spilte utgang, og noen trodde det var mis-fit (eller de hadde en misforståelse) og stoppet i delkontrakt!

Mot Alfred Johan S. Brandel-Sebastian Lillejord som N/S for Norge noterte N/S +440 i 5 ruter, dvs. spillet ga 14 IMP til Norge som vant kampen med 14,42 VP – 5,58 VP.

Det tredje norske paret i denne klassen er Sander Haulan – Theodor Lillejord som spilte i den første kampen mot Nederland hvor det ble nesten full pott for Norge (19,38 VP).

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.