Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Nicolai og Nils Kåre til topps!

Under det amerikanske Fall Nationals i Phoenix, Arizona vant Nicolai Heiberg-Evenstad og Nils Kåre Kvangraven en stor parturnering foran en rekke kjente spillere.

Like bra gikk det ikke for Boye Brogeland og Christian Bakke sitt lag Rosenthal i kvartfinalen i Soloway KO Teams. Det ble en jevn kamp mot lag Feldman, laget som i den forrige runden slo ut kanonlaget Nickell.

Kvartfinalens siste sett startet glimrende for det norske parets lag med gevinst i alle de fem første spillene. Det var riktignok ensifrede IMP inn, men det blir likevel endel etter hvert. I settet ledet de 22-0 på det tidspunktet, og de hadde også føringen med 18 IMP i kampen før de ti siste spillene. De så lyst ut, men så kontret Feldmann og vant til slutt kampen med fattige 4 IMP. 

Her et interessant meldeproblem fra gladperioden i det siste settet:

Syd åpner med 1 kløver. Din makker på vests plass melder inn 1 spar og nord dobler negativt. Hva sier du nå? 

Nord viser hjerterfarge med doblingen, normalt fire korts. Men det er vel en variant å vise hjerterfargen likevel?

Mot Brogeland-Bakke redoblet øst. Syd sa 2 kløver og vest doblet opplysende. Hva nå? Øst gjorde om doblingen til straff og passet. Slik så hele spillet ut:

Ø/V fant et bra motspill mot 2 kløver doblet. Det kom ruter ess i utspill, ruter til kongen og ruter til stjeling med vests single trumf. Øst fikk også en stjeling da vest spilte spar ess og mer spar, og øst måtte få to trumfstikk til. Så det ble to doblede bet, Ø/V +300. Men det var ikke nok.

Ved det andre viste Jansma (øst) hjerterfargen selv om nord doblet som normalt lover hjerter, samme start som der nordmennene satt N/S. Og da øst fortalte om hjerter blåste vest ut i 4 hjerter. I den kontrakten ble det elleve stikk. Med +650 ved det bordet ga spillet 8 IMP til Rosenthal. Men like etter dette tok Feldman over føringen i kampen.  

Det blir imidlertid nye sjanser for det norske paret denne uken, og spesielt interessant blir det å følge dem den prestisjetunge REISINGER BOARD A MATCH som starter fredag.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.