Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Knepent tap for Brogelands lag

VANDERBILT

Etter å ha sneket seg videre i en jevn og tett kamp i forrige runde var det slutt for lag ZELIGMAN med Boye Brogeland på laget i Round of 16. De ledet med 8 IMP før det siste settet, men denne gangen tippet det i motpartens favør og det ble tap med 14 IMP mot lag MITTELMAN.

Dermed er alle norske ute av den mest presitsjetunge turneringen, men det er flere mesterskap å delta i nå i helgen. 

Bulletiner og resultater fra det amerikanske vårmesterskapet kan du finne her.

I neste runde (kvartifinalen) møtte Brogelands overmenn MITTELMAN det italianske storlaget LAVAZZA. For dem spiller som kjent danske Dennis Bilde. I det tredje settet tok LAVAZZA over og opparbeidet seg en stor ledelse. Et av spillene som bidro til det var dette som først var en meldeprøve, deretter et valg i spilleføringen:

   

Som øst med N/S i sonen og Ø/V utenfor hørte Dennis nord åpne med 1 ruter. Hva ville du meldt nå?

Det kan jo være en sparkontrakt i dette spillet, men håndtypen og soneforholdene taler mot en høy sperremelding i kløver. Det skal ikke så mye spartilpasning til hos makker før for eksempel 5 kløver kan vinnes, og det kan godt være en god stamp, for motparten kan jo godt ha et høyt spill her. 

Ved begge bord meldte øst 5 kløver direkte, og ingen hadde noe å tilføye. Mot Bilde kom ruter 9 ut fra syd, og dette er hva dansken fikk se:

 

Nord vant utspillet med ruter konge og fortsatt med esset som øst trumfet mens syd fulgte med en liten ruter.

Det handler om sparfargen hvor det med noen sitser kan unngås to tapere. Det kan spilles liten til knekten i håp om at syd har Kx eller Qx slik at honnøren faller andre gangen under esset. Om syd har K-Q-x går dette også bra. Men det er vel sannsynlig at nord som hadde åpnet har minst en sparhonnør. Det er imidlertid en sparvariant som trolig er bedre i denne settingen, tieren fra øst. Da får han med seg honnør dobbel bak, og det løser seg enkelt om nord har honnør-10 dobbel (hvis syd da dekker faller jo tieren). Dessuten kan den sparvarianten løse fargen med en taper også om nord har singel tier eller singel honnør. Bilde spilte slik, og jeg tipper han trodde det var sannsynlig at nord hadde lang ruter (og det hadde han, sekskorts farge) og derfor ikke hadde lengden i spar.

Spar 10 ble dekket med kongen fra syd og esset vant stikket. Bilde trumfet seg hjem i hjerter og spilte spar til sekseren som krevde damen fra nord. Syd hadde altså K-9-x fra start og nord Q-x. Dermed var det elleve stikk til bokføring, +400 til LAVAZZA.

Ved det andre bordet bommet spillefører sparen da han spilte liten til knekten og damen, og senere måtte han tape ett stikk til i spar. Spillet ga følgelig 10 IMP til LAVAZZA. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.