Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

US SUMMER NATIONALS går mot slutten

Det amerikanske sommermesterskapet i Chicago går mot slutten. I hovedturneringen for lag (SPINGOLD) har lagene med norske deltakere røket ut, det ble slutt i Round of 16. Nå gjenstår kun finalen i den turneringen, og de fleste av de som er slått ut av Spingold har spiilt  ROTH OPEN SWISS TEAMS hvor det har vært kvalifisering. Der ble ROSENTHAL (Bakke, Brogeland, Helgemo) kvalfisert med 2.plass. LEVINSON (Kvangraven, Brekka) gikk også videre 21. plass.

I SPINGOLD var det vel ingen direkte sensasjon at ZIMMERMANN ble slått av FLEICHER, et lag bestående av italienske, franske og amerikanske toppspillere. Men det var en sensasjon at ZIMMERMANN sitt stjernelag ble feid av banen med 100 IMP!

I finalen møter FLEICHER det svenske laget (pluss en italiener) BREMARK som er laget som slutt ut ROSENTHAL i Round of 16. 

En liten sensasjon i SPINGOLD var det at lag HANS ikke var lungt unna å nå finalen før de ble slått av BREMARK. HANS består av spillere fra Australia samt en spiller fra New Zealand. Halvveis i semifinalen mot BREMARK ledet lag HANS, men mot slutten ble svenskene for sterke og vant til slutt med 35 IMP. Her er et spill fra perioden BREMARK tok kommandoen i den kampen:

Du kan forsøke å legge en spilleplan i 4 spar etter ruter 7 ut til esset og mer ruter, vest følger da med en mindre ruter. 

Det blir fort to spartapere, men kan kanskje bli kun en trumftaper hvis det treffes på hvem som eventuelt har esset dobbel. Men om det blir to trumftapere som du må regne med må nok hjerterfinessen gå. Og gjør den det er det muligheter for å få tre hjerterstikk slik at du ikke blir avhengig av kløver konge hos vest også.

Jeg tror hjerterfinesse i stikk tre er riktig spilt, men det er selvsagt sagt med fasit i hånd.  

Slik hele så spillet ut:

Meldingene er litt uvanlige (1S-4S), men det er fordi det paret spiller Presisjon hvor syds åpning er begrenset til 15 poeng. 

Syd for lag HANS spilte trumf til damen og østs ess. Øst spilte spar tilbake, og syd la liten slik at vest kom inn. Derfra kom kløverskiftet og det ble bet med to spartapere en rutertaper og en kløvertaper. 

Med hjerter til knekten i tredje stikk ville det gått bra da han ville rukket å få tre hjerterstikk og dermed ett avkast for en kløver fra syds hånd. 

Ved det andre bordet fikk syd det litt enklere da vest spilte ut hjerter så spillefører måtte prøve finessen i første stikk. Den holdt, så ruter til liten og syds dame som vant stikket. Nå tok Upmark nok en hjerterfinesse og kunne gå på trumfen etterpå. Han tapte kun to trumfstikk og ett stikk i ruter da en kløver fra syd forsvant på det tredje hjerterstikket. Ti stikk og pluss 420 var verd 10 IMP på veien mot finale mot lag FLEICHER. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.