Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

US SUMMER NATIONALS 2023

I Chicago er det amerikanske sommermesterskapet godt i gang. Det har allerede blitt avviklet endel mesterskap, for eksempel Von Zedwitz Pairs som ble vunnet av svensken Ola Rimstedt sammen med Zia Mahmood. 

I damenes parturnering spilte Sofie Grasholt Sjødal og amerikanske Arti Bhargava meget godt i kvalifiseringen som de vant. I finalen fikk de det ikke like godt til og endte  som nr. 11. 

Nå er den prestisjetunge lagturneringen Spingold i gang. De spilte i går den første utslagsrunden (R of 64).

Vi har funnet endel norske spillere på startlisten, og det er stort sett de vanlige som har tatt turen til USA denne gangen også; Boye Brogeland, Christian Bakke og Geir Helgemo spiller på ROSENTHAL, Thor Erik Hoftaniska spiller med det unge stortalentet Nicolai Heiberg Evenstad på lag FREDIN, og Geir Brekka, Nils Kåre Kvangraven og Tor Eivind Grude spiller på LEVINSON. Alle de tre "norske" lagene gikk videre til Round of 32.

Her er et spill fra Round of 64 hvor avtaler spiller en rolle, men til slutt koker det ned i vurderinger. Det må være lov å si syd satt med en meget spesiell hånd.

Du sitter altså som syd med disse kortene. N/S er i faresonen, Ø/V utenfor sonen. Øst åpner med 2 spar som er en vanlig svake 2. 

Din tur.

Hvordan bør avtalene være i en sånn situasjon? Hva er 3 spar for eksempel? Noen bruker det som Michaels Cuebid, andre mener det bør være spørsmål om stopper (typisk en veldig spillesterk hånd med god og lang minorfarge. Hva med 4 spar, eller 4 NT? 

Jan Jansma meldte 4NT, begge minor. Nord hoppet til 6 kløver. Syd har en meget spesiell hånd, to renonser er ikke dagligdags. Og trumfen er helt i orden. Hva med ruteren? Det står fort i storeslem om makkeren har ruter konge, og det er vel bare håpløst i 7 kløver om nord har to små ruter. Er det sannsynlig at han hopper til 6 kløver uten topphonnør i trumf og ingenting i ruter?

Nei.

Jansma meldte 7 kløver, og slik så hele spillet ut:

Storeslemmen var lett å vinne slik det satt, ruteren kunne godspilles med noen stjelinger, +2140. Det ble imidlertid bare uavgjort spill. Ved det andre bordet meldte syd 3 spar over østs 2 spar. Det må antagelig for dem ha vært avtalt som begge minor, for over 4 spar fra vest hoppet nord til 6 kløver som syd løfet til 7 kløver. Tøff og god bridge!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.