Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

UNGDOMS EM, fredag: Fortsatt norsk ledelse i U26 Women

To seiere og to tap i dagens fire kamper, litt over middels holdt til fortsatt ledelse for det norske laget i U26 Women. Tre kamper gjenstår i den klassen.

I U21 spiller Norge fortsatt jevnt og bra og er i øyeblikket på 7.plass. U-21 lagene har fortsatt ikke kommet halvveis i turneringen som for dem avsluttes samtidig med U-26 på tirsdag.

Yngstelaget har det tøft i klassen for de som er maks 16 år, en klasse som i år virker å være veldig sterk. I den klassen gjenstår det kun tre kamper som spilles i morgen, og vi får håpe på en avslutning med et par norske seiere.

I dag ble alle tre kampene vunnet for U-26 laget. De klatrer på tabellen, og etter åtte kamper spilt og ni kamper som fortsatt skal spilles er det ikke en uoverkommelig margin - vel 20 VP - opp til topp-8 som gir plass i VM. Det får være hovedmålet nå, i første omgang, men kommer laget inn i flytsonen tror jeg de kan score veldig bra de neste dagene.

Alle resultatene og masse informasjon om Ungdoms VM kan du vinne i NBF sin mesterskapsblogg, her, eller på den offisielle mesterskapssiden, her. 

I den første kampen i dag ble det spektakulære sifre i Norges U-26 kamp mot Scotland. Det endte 90-2 i norsk favør – et sjeldent resultat over 18 spill.

Den kampen startet med norske gevinstspill og fortsatte selvsagt med det hele veien. Etter 7 IMP inn i første spill satt Markus Lund som nord med disse kortene:

Øst passet, og Nicolai Heiberg Evenstad (syd) åpnet med 1 kløver. Vest passet, og Markus sa 1 ruter som viste minst fire-korts hjerterfarge (kløverføring). Øst gikk innpå med 1 spar, og Nicolai doblet som støttedobling, tre-korts hjerter. Styrken hans er fortsatt uklar. Vest høynet makkeren sin til 2 spar. Hva nå?

Styrken er sånn omtrent til en utgangsinvitt, spesielt hvis det er et makkerpar som ofte åpner med 11 poeng. Det er kun snakk om en 5-3 tilpasning, og har makker kun 11-12 poeng kan det godt være tøft i utgang. Men kortene er veldig gode med AK + A som i trumfkontrakt er glimrende kort. Og 5-4-2-2 fordeling gir også endel ekstra. Dessuten kan mellomkortene i ruter godt gjøre det enklere å få fatt i stikk.

Jeg liker Markus sin kortvurdering da han direkte meldte 4 hjerter. Det kan godt være bra spill for utgang selv med mange minimumshender hos åpneren hvor han ikke tar imot en invitt.

Og Nicolai hadde minimum, men utgangen var bra:

Det må ikke sitte alt for skjevt her før 4 hjerter er i fare. Men selv med trumf ut ordner det seg antagelig. Da kan for eksempel spillefører spille på kløveren og trolig komme til ti stikk etter hvert.

Det kom imidlertid spar i utspill. Nå ble syd spar godspilt til ett ruteravkast, og det var tid nok til å gi vekk ett ruterstikk og stjele en ruter hos syd. Kløver ess satt foran, og det ble kun en taper i hver av fargene spar, ruter og kløver og en ganske fet +620 til notering.

Scotlands N/S endte etter en utgangsinvitt i 2NT hvor de fikk ni stikk, +150 og 10 IMP til Norge.

Det er selvsagt et stykke fra 10 IMP, eller 17 etter to spill til 90 IMP! Men bortsatt fra en litt obskur 18-imper var alle de andre norske gevinstspillene ensifrede, så i denne kampen hvor Norge U-26 var på toppnivået sitt var det snakk om ren klasseforskjell.

Vi håper og tror U-26 laget kan være på, eller svært nært sitt toppnivå i siste halvdel av denne turneringen, og da kan de klatre høyt på listen!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.