Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

UNGDOMS EM: Norge U-26 Women leder!

Etter to dager av Ungdoms EM leder de norske jentene i U26W-klassen. De har tapt to kamper, men fem solide seiere har gitt 97VP (snitt nesten 14VP per kamp) og omtrent 10VP ledelse foran Polen. Nederst i dette innlegget tar vi med et gladspill fra en av det norske lederlagets kamper.

I U-26 og U-16 har det gått trått for Norge så langt. U-16 noterte et par seiere, men så har det kommet en rekke soleklare tap, riktignok mot flere av de beste lagene. Det er mange VP å kjempe om fortsatt, og de er kun halvveis i turneringen. Så der er det bare å brette opp ermene og kjempe seg oppover på listen. 

U-26 lagets start har vært noe skuffende resultatmessig. I den klassen har de dog spilt kun fem av i alt 17 kamper så dette kan snu så de kommer seg med der de hører hjemme, på øvre del av tabellen. Så langt har det blitt kun en seier, og 15.plass blant 18 nasjoner er langt under forventningene. Jeg vet at disse spillerne er gode, så finner de rytmen vil de garantert klatre på listen. 

U-21 har gjort det godt de to første dagene. De har spilt åtte kamper. Det har blitt et stygt tap, men hele seks seiere gjør at Norge ligger på 6.plass etter 8 av 13 runder.  

Jentelagets innsats (U-26W) er altså det store, norske lyspunktet etter to dager av mesterskapet. Mot Polen fikk de noen gigantiske scorer i enkeltspill, en av dem etter bedre vurderinger av de norske enn de polske. 

Slike spill er alltid farlige, og tråkkes det feil kan det bli riktig det kostbart. Det gjorde ikke de norske jentene! 

Der Norge satt N/S med Thea Lucia Indrebø nord og Katarina Ekren syd fikk førstnevnte spille 4 spar. Der er det tre tapere, men en liten motspillsglipp ga Thea overstikket, Norge +650.

Ved det andre bordet spilte Maren Idland Sægrov vest og Erleta Plana øst for Norge. De var med til 5 hjerter! Slik det sitter er det kun en kløvertaper i tillegg til trumfen som må løses i den kontrakten. Da Erleta spilte hjerteren for en taper fikk hun elleve stikk, Norge +450. 

Utgang til Norge ved begge bord ga 15 IMP! 

På det norske jentelaget spiller også Kaja Brekke og Mia Eline Statle som begge har spilt flere kamper og bidratt godt. De seks norske spillerne ser ut til å spille litt rundt og bytte om på makkerparene.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.