Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Tonje (og Boye) i flytsonen

Tonje Brogeland gjør det bra for tiden. Forleden var hum på det lag som ble nr. 3 i en internasjonal dameturnering (online). Etter det dro hun husbonden Boye Brogland til topps i en internasjonal mixturnering, Regents Congress Mixed Pairs (også online).

Tonje og Boye gikk helt til topps! (Bildet er fra VM i Orlando for noen år siden)

Jeg fikk fatt i noen spill og de fikk ordnet seg noen ensom-topper som kom mest pga. gode vurderinger i meldingene. Blant annet fant de 7 grand hvor det var tretten toppstikk, men begge hadde fordelingshånd (!) og 6-4 tilpasning i hjerter. Da er det ikke mange som spiller grandkontrakt, og ingen kopierte det, 100% til ekteparet Brogeland.

Dette spillet likte jeg enda bedre:

Starten er med såkalte "kløverføringer", dvs. svarerene på 1 kløver viser fargen over (1 ruter viser hjerter, 1 hjerter viser spar). Boye hoppet til 2 grand som viser 18-19 grand, og normalt har han ikke mer enn to hjerter (kan si 1 hjerter som viser tre hjerter). Han har bare 17 poeng, men dette er 17 veldig gode så hånden bør oppjusteres til 18 poeng. 

Over åpnerens hopp til 2 grand spiller Tonje og Boye med et godt system hvor de får vist en rekke håndtyper svarhånden kan ha. Med mange hjerter og spar er det lave meldinger tilgjengelig, så 3 spar er ledig. Nords 3 spar viste i denne situasjonen kløverfarge (minst femkorts farge). Det passet perfekt for syd som fastsatte trumfen med 4 kløver. Siden nord var med på notene med en kontrollmelding (4 ruter) gikk Boye på med Key Card Blackwood. Siden alle nøkkelkortene og trumfdamen var på plass måtte han varsle fra om det med 5 grand. Nord er jo ubegrenset, så syd kan ikke ta noen avgjørelse om at at storeslem er utelukket og overlater det til nord. Hun hadde ikke mer enn sånn akkurat for lilleleslem og slo av med 6 kløver.

Godt meldt, og enda et spill hvor de fikk 100%.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.