Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Til semifinale

Gold Coast Congress pågår fortsatt og avsluttes lørdag. Det som var sagt å bli en litt amputert festival i forhold til de 60 (!) årene den har blitt arrangert (jubileum i år) er ikke akkurat noe lite arrangement i år heller. Foruten 70 lag i A (Open) deltar det lag i flere klasser, 248 lag totalt på startstreken. Men i år stoppet grenserestriksjoner mange fra å planlegge tur fra andre lang selv om grensene mellom Australia og New Zealand ble åpnet nå i februar. Dermed er jeg den eneste deltakeren fra NZ som normalt sendee hundrevis av spillere til denne festivalen. Det er også noen få tilreisende fra Europa, USA og noen få andre steder. 

I lagturneringen spiller jeg med min faste makker Nick Jacob som har flyttet Australia. Vi er på lag med fire australiere, to av dem opprinnelig fra NZ. Det gikk bra i kvalifiseringen over tre dager. Seier og dermed direkte plass i semifinalen for oss og laget som ble nr.2. Fire andre lag kjemper fredag forrmiddag om de to andre semifinaleplassene. 

Jeg tar med et spill med voldsom fordeling og mange stikk begge retninger. Dette er et slikt spill hvor det er fryktelig vanskelig å vite hvem som har høyeste kontrakt, hvem som egenltig stamper.

Jeg satt nord med dette. Øst åpnet med 2 kløver, sterkt/utgangskrav. Syd passet, og vest sa 2 ruter. Jeg hoppet til 4 ruter som sperremelding, og øst sa 4 hjerter. Da meldte makker på syds plass 5 ruter og vest 5 hjerter. Nå hadde ingen noe å tilføye. Spillefører gikk to bet (kunne greid seg med en bet), men +100 var normalt ikke noe å bli rik av for oss slik hele spillet så ut:

Det var ikke jeg som hadde sperremeldt her. Det var øst!

Hans sterke åpning 2 kløver fungerte som en sperremelding, eller den meldingen klarte i alle fall å overbevise oss om at det var de som hadde de beste kortene. Det er ikke så ofte vi har slem i kortene i spill hvor en av motspillerne åpner med utgagnskrav!

Men som du ser, slik det sitter kan vi vinne 6 ruter som N/S.

Å ha sånn spill på listen er litt nervepirrende før sammenligning da det godt kan bli et stort tapsspill. For eksempel kan det på det andre bordet ha blitt spilt 5 ruter doblet med elleve eller tolv stikk, eller kanskje 6 ruter doblet med hjemgang. Heldgivis slapp vi med skrekken denne gangen da våre lagkamerater hadde et kanonspill på sin liste, de hadde fått spille 4 hjerter med ti stikk, +420 og 11 IMP inn.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.