Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

The show must go on! - BAK kjemper i toppen

Torsdag kveld var det en viss fare for at EBL Champions Cup kunne bli stoppet da en spiller hadde testet positiv på Covid. Fredag morgen ble deltakerne testet. Da det ikke ga noen positive resultat fortsatte turneringen. 

Bergen Akademiske lå på 3.plass etter den første dagen. Fredag startet de med en liten seier (4 IMP) mot BK Onstein 1 som er det nederlandske landslaget. Deretter ble både det slovakiske arrangørlaget og de bulgarske mestrene feid av banen. Før runde 10 (av 11) lå BAK på 2.plass bak svenske LAVEC. I skrivende stund ser det bra ut for BAK i runde 10 mot BK Onstein 2, og samtidig ser svenskene ut til å ha problemer mot Bulgaria. Dermed er det norske laget i teten akkurat nå. Og det ser ganske lysegrønt ut nå med hensyn å bli på topp-4 og få spille semifinale/finale om plassene 1 til 4. I siste runde skal BAK møte Zimmermanns profflag som i øyeblikket ligger på 4.plass.

Informasjonssiden finner du her.

BAK slo altså BK Onstein med 4 IMP, men med litt flaks kunne det vært mye mer. Her ble det pga. en 50% sjanse 13 IMP ut i stedet for det samme inn, 26 IMP i sving!

Synes du dette er en slem eller er det best å stoppe i utgang?

Det er en 50% sjanse, kanskje litt mindre fordi det mangler inntak til øst for å kutte opp sparen om syd har alle fire (K-9-8-4). Likevel, det er et sånt spill som er omtrent hipp som happ, slem står omtrent halvparten av gangene. Men om Ø/V melder i fred kan de finne ut det mangler to nøkkelkort (spar konge og hjerter ess). Slem kan jo godt stå likevel ve hjelp av en finesse når det er ett ess og trumf konge som mangler, men når to nøkkelkort mangler stopper man normalt i utgang fordi det kan jo være to ess som mangler. Og så er det slik da at det ikke er alltid slik at man får anledning til å finne ut om hvor mange nøkkelkort som mangler.

Med BAK som Ø/V gikk meldingene slik med syd som giver og Ø/V i sonen:

Nord viste hjerter og kløver (minst 5-5) og N/S var med helt til sekstrinnet. Det ble vanskelig for Ø/V å vite hva som var riktig. Da det norske paret prøvde slemmen var de avhengige av trumffinessen. Slik så hele spillet ut:

Jada, med åpne kort er det "bare" å ta for trumfesset og notere vunnet slem idet kongen kommer deisende. Men i praksis er det ikke slik, beste sjanse er å ta finessen. Så det ble en bet i 6 spar, og med kun utgang meldt ved det andre bordet ble det 13 IMP ut for BAK. Bytt spar konge med en av syds små spar og det hadde blitt 13 IMP inn.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.