Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Steinkjer Open, lag og par: Hjemmeseier i lagturneringen

Steinkjer Open par (lørdag) og lag ble spilt i helgen.

I parturneringen ble det seier til Svein Gunnar Karlberg og Kurt Ove Thomassen. Resultatlisten for det 52 par store feltet finner du her.

I lagturneringen deltok 22 lag, og det ble hjemmeseier til lag Kvaran: Rune og Bjørn Kvaran, Anders Holmen Gundersen og Geir Enge. Hele resultatlisten for lagturneringen med butler og det hele finner du her.


"Pallen" i Steinkjer Open Lag

Det var jevnt før siste runde og flere lag kunne vinne. Lag Kvaran fikk en liten seier i den kampen, og det holdt. Trondeimslaget Viking Natural tapte siste kamp og ble nr. 2, men de behøvde ikke så mange flere IMP for å vinne, et bra svingspill ville ha vært nok. Det ble sving i dette spillet, men med feil fortegn:


Har du lest opp 1000-inn noen gang idet du sammenlignet scorene i en lagkamp? Det kunne Arnt Ola Løhre og Karl Morten Lunne si da det scoret opp siste kamp mot Viking Natural.

De var i 5 hjerter som ble doblet, og de redoblet! Det var bare en spartaper og en taper i trumf, men kløveren måtte løses uten taper. Jeg har ikke fått det bekreftet, men kanskje kom kløver knekt i utspill og spillefører kunne løse fargen ved å spille esset og senere ta finesse over østs dame fjerde. Det vinnes elleve stikk på samme måte om det ikke kommer kløver ut, og det er langt i fra umulig å få til det siden vest underveis nok hadde vist lang spar, og dessuten raskt ble avslørt med tre trumf, så makkeren (øst) er storfavoritt til å ha kløverlengde.

Elleve stikk i 5 hjerter redoblet ga den uvanlige scoren +1000 til N/S. Jeg har ikke regnet på impene og hvor mye dette spille ville medført om kontrakten var udoblet, men det ville i alle falt holdt for Trondheimslaget om 5 hjerter hadde gått en redoblet bet da de spilte utgang udoblet ved det andre bordet.  

Kommentarer

Utspill var ruter knekt. Meldingsforløpet er det meget høy aldersgrense på, men vest hadde vist minst 5spar, øst hadde også klart å vist frem sparstøtte.

Etter to runder hjerter fikk jeg oversikt over hjertersitsen. Da dro jeg ruter A og ruter til stjeling. Da ga det gode odds for singel honnør i vest.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.