Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Sorry, Norge

Runde 14 i Bermuda Bowl var den eneste kampen jeg på forhånd sa jeg ønsket Norge skulle tape, for det var mot mitt eget lag New Zealand.

Vårt lag startet turneringen fryktelig, men kom bra tilbake før vi skulle opp mot mine landsmenn. Og det gikk kiwienes vei. Kampen endte som de fleste nok har fått med seg med 30 IMP seier i favør New Zealand. Det var et ubehagelig resultat for Norge som hele tiden har vært i posisjon til å kunne kvalle til sluttspill, mens nesten 17 VP bidro til at det fortsatt er et lite håp for avansement for New Zealand som ligger på 11.plass før fredagens spilling. Norge slo tilbake i runde 15 og ligger på 9.plass like bak Italia på 8.plass.

For å slå de regjerende europamestrene må man med et middels-lag være litt heldig. Det var vi i dette spillet:


Michael Whibley (øst) endte i 4 spar som nord doblet. Til 4 spar kunne ikke Ø/V komme ved det andre bordet da nord åpnet med 1 spar! Hvorfor åpne med 9 poeng? Sannheten er at nord trodde han hadde elleve, den hjerterdamen må nok ha blitt talt opp to ganger... Flaks, men på den annen side vil vel normalt ikke nord ha noe imot at motparten havner i 4 spar?

For Norge sitt Ø/V-par ble det ikke så attraktivt å være med etter nords bløff(?)åpning, og syd fikk spille 2 hjerter som gikk en bet. 

Whibley kom altså i 4 spar som nord doblet. Doblingen hjalp antagelig øst litt i spilleføringen. Ved en rekke bord var 4 spar kontrakten og ingen andre enn Whibley vant den. Ruter ut fra syd var ikke det beste for motspillerne. Han vant med damen og tok to store kløver. Så avblokkerte han ruter knekt før han spilte hjerter til esset. To store ruter tok stikk da nord hadde fire av den sorten og syd ikke hadde trumf! Trumfsitsen var dermed klar og en hjerter ble stjålet. Dermed hadde spillefører åtte stikk og måtte få to trumfstikk til. Kontrakten ville blitt vanskelig å vinne med hjerter ut.  

Pluss 790 til NZ og -50 ved det andre bordet var verd 12 IMP.

Whibley følte kanskje at han fløy høyt på det tidspunktet i kampen, og han ble nok litt overmodig i neste spill da han hadde fått utlevert en fin 6-5 hånd i major. Da ble han straffet og måtte notere -1100! Kampen var jevnere, men mot slutten var det NZ som plukket flest IMP.

I et tidligere spill stoppet Brogeland-Lindqvist litt overraskende i 3 hjerter hvor utgang så bra ut, men det var bare ni stikk da forsvaret kunne få en kløverstjeling. Det norske paret hadde altså gjort det riktige - i teorien. Ved det andre bordet var NZ i utgang, men da det ikke kom kløver ut fikk ikke forsvaret stjelingen og utgangen føk hjem - utgangsving til New Zealand.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.