Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Snøstorm i Marrakech?

Nei, det kommer garantert ikke til å skje, det er tross alt fortsatt godt over 40 varmegrader her. Snøvær i Marrakech er vel omtrent like sannsynlig som at Norge OPEN ikke skal klare å kvalle til kvartfinalen. Det norske laget slo bunnlaget Panama med 18,77 – 1,23 VP i morgenkampen, og nå i dagens andre kamp leder de 69-0 mot Brasil idet det er igjen fire spill! Så Norge OPEN kvaller, det tør jeg vedde på selv om det gjenstår noen spill i runde 17 og deretter seks kamper til. Noe annet vil bety en total kollaps fra et norsk lag som så langt har virket bunnsolid. Topp-8 var første mål, men det vil også være veldig bra om de vinner Round Robin, eller i alle fall blir nr. 2, da de beste får velge mellom motstanderene som blir nr. 5-8. Og i den gruppen fra 5. til 8. blir det ganske sikkert et par topplag, så å få velge er en klar fordel.

Det ser også lovende ut for Norge Damer som ligger på 4.plass, og Norge Senior som var på topp 8 etter forrige kamp etter storseier 20-0 mot Kina, men seniorene ser ut til å tape nå i runde 17. De ligger i øyeblikket og vipper mellom nr. 9, det er veldig jevnt der.

Her er et skummelt spill fra morgenkampen, i alle fall i noe kamper ble det sving:

Giver syd. Alle i sonen.

Syd har åpnet (1 ruter), nord har vist spar og syd har støttet spar før du som øst har havnet i 5 kløver doblet av syd. Syd spiller ut hjerter 4. Hva gjør du?

Kampen Israel – New Zealand i Bermuda Bowl ble jevn til slutt, men New Zealand trengte dette spillet for ikke å tape kampen ganske klart.

Kontrakten var altså 5 kløver doblet, og Israels syd slapp hjerterutspillet – det ble feil.

Nord vant med kongen og ga syd stjeling med en hjerter til. Syd tok beten med ruter ess. Nå var det altså en bet, og for sikkerhets skyld prøvde spillefører å toppe ut kløver konge og gikk to doblede bet, NZ +500!

Ved det andre bordet ble uvisst av hvilken grunn vest spillefører i 5 kløver doblet. Nord spilte ut ruter knekt til esset fulgt av mer ruter. Spillefører stakk, spilte seg over på spar ess og tok trumffinessen. Trumfen ble tatt ut før to spar forsvant på ruterstikkene, og ett hjerterstikk var alt N/S fikk i tillegg til ruter ess. NZ +750 i samme kontrakt som de gikk -500 i, 15 IMP!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.