Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Sjelden sving

Såkalt dobbeltsving er brutalt i lagkamp. Det er ofte spill hvor det handler om en bet eller hjemgang i slem hvor de ikke har meldt slem ved andre bordet. For eksempel 13 imp inn eller ut, 26 i sving. Lørdag kom et svingspill av sjeldent format i en lagkamp.

Indonesia, Australia og New Zealand spiller i helgen en TRI NATIONS turnering hvor hver nasjon har med to lag. Makker og undertegnede spiller på det ene laget fra NZ.

I den andre kampen mot Indonesia 2 ante vi fred og ingen fare etter dette spillet som liksom ikke kun slå noe særlig ut, eller?

Motparten spilte 3 ruter mot oss. Vi fikk kun tre stikk, Ø/V +130. Lite ante vi at dette spillet skulle svinge 36 IMP.

Her er meldingsforløpet ved det andre bordet med NZ som Ø/V:

Etter min mening er dette litt crazy bridge når det skapes muligheter for helt enorme scorer i normale delkontraktsspill. 

Mot 1NT redoblet spilte vest ut spar ess. Øst la uvisst av hilken grunn spar 3. Jeg sier uvisst fordi de bruker lavt som styrke. Vel, treeren så ut som et lavt kort først og vest fortsatte med spar konge. Men da han så toeren komme på hadde øst lagt svakhet. Vest måtte gjette hvordan det så ut. Makkeren kunne ha en kløverhonnør, i så fall var det knaskje best å skifte til ruter.

Som du ser er motspillet som skal til en tredje spar til østs dame, så legger han ruter dame i disken!

Vanskelig motspill?

Kanskje, men ikke umulig. For øst ser den truende kløveren og hjerter ess, så her kan det godt haste med å få tatt motspillstikkene. Finmes motspillet tar Ø/V seks ruterstikk og fire sparstikk som gir fire redoblede bet i sonen, festnoteringen +2200 til Ø/V. 

I stedet skiftet vest til ruter knekt som gikk til kongen før spillefører rasket til seg åtte stikk til i full fart - ni stikk i alt. To redoblede overstikk i 1NT gir den sjeldne scoren +1560 til N/S som sammen med +130 mot oss ga Indonesia 17 IMP. En sving på 3760 poeng!

Finnes motspillet blir det 19 IMP til NZ i stedet. Vi tapte til slutt kampen med 4 IMP som ga oss 8,62 VP. Finnes motspillet i dette spillet blir det i stedet en hyggelig seier, 17,71 VP. 

Ja ja, sånn går no dagan.... 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.