Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SOMMERBRIDGE!

Det spilles online sommerbridge i regi av forskjellige klubber og NBF. NBF sin sommerbridge spilles i perioden 7.mai-29.august på fredager (BBO) og søndager (RealBridge). Mer om frobundets sommerbridge finner du her.

Dagen før dagen, søndag kveld 16.mai ble det spilt NBF-sommerbridge på RealBridge. Det deltok 32 par som spilte 24 spill.

Erik Sælensminde (Silla) og Rune Hauge gikk hardt ut i denne turneringen. En av gladscorene (92,9%) fikk de etter en fin spilleføring av førstnevnte.

Syd åpnet med Multi 2 ruter. Etter pass og 2 hjerter fra nord – pass/korriger – doblet Silla. Hauge sa 3 kløver, og uten å vite det sikkert antar jeg de spiller med Lebensohl som svar på opplysende dobling av 2 i major. I så fall viser 3 kløver verdier. Med helt håpløse kort kan man i slike situsjoner melde 2 grand - Lebensohl - som ber om 3 kløver fra dobleren, og så passer svareren med kløverfarge og svake kort, eller sier 3 ruter med elendige kort og ruterfarge.

Øst meldte 3NT over 3 kløver.

Syd fant et godt utspill da han unngikk hjerterutspillet og sendte i vei ruter 4. Nord la nieren og øst lasjerte. Etter den starten burde kanskje nord ha fortsatt med ruter, men han skiftet til hjerter til østs ess.

Spilleførers problem er at det blir kun to kløverstikk om de lasjerer siden det ikke er sideinntak til vest. Kløverfargen kan ikke utnyttes for fire stikk hvis ikke motspillet feiler, eller om kløver ess sitter singel eller dobbel.

Silla ønsket og få kombinert sjansene sine litt og gjorde det på en elegant måte. Kløver til vest og nord lasjerte. Inn på den siden skiftet han til spar 10 som nord dekket med knekten og esset vant stikk. Så kløver til honnør hos vest igjen. Nord lå igjen korrekt unna, mens syd kastet sin siste spar. Dermed blir det kun to kløverstikk til spillefører. Men nå hadde spillefører timet det godt, for det fulgte spar til nieren som stod, syd kastet hjerter. Silla innkasserte nå ruter ess. Hvis nord beholder ruter konge kan spillefører ta for hjerter ess og strippe nord for den fargen, så spille han inn i spar. Han kan ta for ruter konge og kløver ess, men må i siste stikk gi spillefører ett kløverstikk på bordet. Forsvaret får om det går slik ett sparstikk, to ruterstikk og ett i kløver, mens spillefører tar 3+2+1+3 = 9.

Det ville ikke nord ha noe av og avblokkerte ruter konge under esset. Men da hadde Silla et annet innspill på lager, mot syd. Han fortsatte med sin tredje ruter som syd stakk. Han kunne ta ett ruterstikk til, men så måtte han med kun hjerter igjen spille den fargen opp østs saks. Det gir også ni stikk, men da øst på den siste ruteren kvittet seg med kløver 10, og nord var uoppmerksom et lite øyeblikk visste ikke nord hva hans kulle kaste idet spillefører tok det tredje hjerterstikket. Siden nord kastet spar fikk Silla ett ekstra sparstikk og ti i alt.

Det ga nest topp. Pål Erik Jensen som spilte med Tor Alex Straumsnes fikk elleve stikk etter hjerterutspill, bl.a. fordi nord ved det bordet stakk for tidlig i kløver så det ble fire kløverstikk til spillefører.

Ved seks av 16 bord ble det bet i 3NT (en gikk tre bet), og de som vant ni stikk i 3NT fikk 78%.

Sælensminde-Hauge avsluttet imidlertid svakere og ble til slutt forbigått av Bård Kåre Græsli-Villiam Ovesen. I det innbyrdes oppgjøret klinte de til med 6NT i et spill hvor de hadde 5-3 tilpasning i begge majorfargene. Da Ovesen fikk tak i alle stikkene (manglet ett ess) fikk vinnerparet alle poengene for +1470, en topp-bunn sving mellom nr. 1 og 2. På delt 2.plass kom Arvid Kallevåg-Vigdis Moen. 

Så er det klart for nasjonaldagen. Husk at det på kveldinga (19.00) arrangeres 17.mai-bridge på RealBridge med Helgeland Juniorbridgeklubb som arrangør og bla. Sparebank1 som sponsor. Det blir fine premier samt krets- og klubbpoeng. Turneringen er gratis for juniorer og spillere med mindre enn 15 mesterpoeng. Så hvis du har fått nok av is og pølser på ettermiddagen 17.mai, spill bridge!

Invitasjon

Påmelding

Det er allerede 17.mai her jeg befinner meg så jeg kan litt på forhånd si til dere i Norge: GRATULERER MED NASJONALDAGEN!

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.