Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SEMIFINALENE: Jevnt i starten

Det er jevnt i begge de semifinalene Norge spiller etter det første av seks 16-spills sett. I Berbuda Bowl leder Norge med 10 IMP mot Italia, og det norske damelaget ligger under med kun 2 IMP mot Tyrkia. Det fortsettes med 2 x 16 spill til idag, og det blir det samme antallet spill i morgen, 3 x 16 før det er klart om vi får se norske spillere i VM finale(r).

Her er et tøft og ganske merkeli spill, det siste i morgensettet. 

Det ser ut som en slem som avhenger av kløverfinessen hvis en ser kun på Ø/V sine kort. Ved de fleste bordene ble det spilt sparkontrakt på vests hånd.

Fuglestad – Harding spilte 4NT på vests hånd etter et slemforsøk som stoppet der. Det ga +690 for tolv stikk. Ved det andre bordet spilte Tyrkia 4 spar med ruter ess i utspill fulgt av kløver til stjeling, Ø/V +650 og 1 IMP til Norge.

I Bermuda Bowl-kampen var det også utgang med spar som trumf ved begge bord, ti stikk mot Helgemo - Grude etter ruter ess ut og skift til kløver, og spillefører la esset som ble stjålet. Forsvaret fikk senere for kløver konge, +620.

Aa-Livård fikk hjerter ut mot 4 spar. Da var det tolv enkle med 5-3-0-4, og nord ble dessuten skviset i kløver og ruter så det ble tretten stikk, 3 IMP til Norge.

Det merkelige er imidlkertid at det altså står slem, men ikke i sparkontrakt. Der er det i teorien bet i utgang! Kløver ut mot 4 spar gjør susen sånn som det ser ut. Syd stjeler og skifter til ruter. Syd får nok en kløverstjeling samt at forsvaret får to ruterstikk, en bet!

USA 2 som spiller mot Sveits (Bermuda Bowl) var i 6 spar og fikk tretten stikk etter trumfutspill, +1460. Ved det andre bordet kom kløver ut fra nord mot 4 spar. Spillefører la esset, men syd stjal. Nå fikk N/S to stjelinger, to ruterstikk og for kløver konge, to bet i utgang der de vant slem ved det andre bordet!

Konklusjonen (teoretisk sett) blir altså at det ikke står i utgang i spar, men kan godt vinnes slem! Slik det sitter står det dog alltid i 6NT hvis den blir spilt av vest.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.