Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Rapport fra World Series, tirsdag

I Orlando fortsetter 15th World Series of bridge (VM) med forskjellige turneringer, og det er lenge igjen.

LAGTURNERINGENE

I Open Teams har de (tirsdag amerikansk tid) kommet til Round of 32. Vi har fortsatt med tre lag med norsk innslag, DIAMOND med Brogeland-Lindqvist, ZIMMERMANN med Helgemo-Helness og DE BOTTON med Hoftainiska-Charlsen.

Det hele ligner på utallige slike mesterskap vi har fulgt tidligere, det er ofte de samme lagene og spillerne som sloss om videre avansement i slike KO-kamper.

Mot slutten av artikkelen finner du et "sprekt" spill fra Round of 32 samt aller siste fra resultatoppdateringen. Running scores finner på resultatsiden, her. 

I dameklassen er Sølvi Remen fortsatt med sammen med makker og norgesvenn Paula Leslie på det engelsk-norsk-svenske laget SMITH. De er i kvartfinalen allerede, det startet ikke mer enn 17 lag i den klassen. I skrivende stund, vel halvveis i kampen ligger Sølvis lag litt under.

PARTURNERINGENE

Der dropper det stadig inn flere spillere i parkvalifiseringen etter hvert som lagene ryker ut i fra lagturneringene. De har nå kommet omtrent halvveis i kvalifiseringen, og det skal deretter spilles semifinale før VM for par avsluttes i neste uke. Regjerende verdensmestre for par er mine "buddies" Michael Cornell og Ashley Bach fra New Zealand. Så langt i kvaliken ligger de på middels, men uten å ha detaljene helt klart for meg skal det vel ikke mye mer enn middels til for å komme seg videre til semifinale A, slik bruker det i alle fall å være.

Av de norske har Tor Eivind Grude og Christian Bakke gjort det skarpt så langt. I begynnelsen av 6. sesjon ligger de på 3.plass. Også Grøtheim-Tundal (24), Høyland-Høyland (28) og Furunes-Farstad (40) ligger fint an så langt. Totalt spiller i øyeblikket 170 par i kvalifiseringen.

Louise Nilsen og Solbritt spiller i damepar hvor 50 par spiller for øyeblikket (det kan og vil fortsatt bli «drop-ins» der også). De ligger i begynnelsen av 3.sesjon på 17.pass med vel 52 %.

Spill fra Round of 32

I det det gjenstår 14 spill (av 56) leder DIAMOND (Brogeland-Lindqvist) med 33 IMP mot lag MAYBE (Island, USA, Sør Afrika).

ZIMMERMANN (Helness-Helgemo) lå under i starten av kampen, men nå har de fått opp en ledelse på 37 IMP i sin kamp mot JUSTER (USA).

DE BOTTON (Hoftaniska-Charlsen) ligger under med 23 IMP mot CONNECTOR (Polen, Litauen), ikke mer enn at de godt kan snu det i siste sett. Det gjelder for så vidt alle disse tre kampene, det er fortsatt ganske åpent selv om det ser lyst ut for to av de "norske" lagene.

Her et spill som svingte i noen kamper, og Geir Helgemo syntes nok han fikk det som han ville:Da motparten etter hvert landet i 4 hjerter fikk det være nok, syntes Geir: dobler!

Etter kløver ut til syd og spar derfra til vests ess skiftet Helgemo til ruter til esset før han fikk seg en ruterstjeling. Det kan se ut som om spillefører har en mulighet til å få kortet seg og via et trumfinnspill komme seg unna med kun en hjertertaper til, men det gikk ikke, og det norske paret noterte +300 for to doblede - normalt et godt spill. Riktignok sitter ruteren så snilt at det fort blir elleve stikk i kløverkontrakt (må antagelig liten kløver ut, eller esset fra syd for å stoppe spillefører fra å få satt opp ruteren med to stjelinger). Men det er jo ingen utgang med disse kortene normalt. Og ved det andre bordet spilte Ø/V 4 kløver med elleve stikk, +150, 4 IMP til ZIMMERMANN.

Mer drama var det i kampen DIAMOND-MAYBE. Der var begge Ø/V parene med til 4 kløver, og den hadde ikke syd særlig tro på! Ved begge bord ble det spilt 4 kløver doblet, og ved begge bord ble det ett doblet poverstikk, +910 til Ø/V!

Også Hoftaniska-Charlsen fikk seg et gladspill her. De spilte 5 kløver doblet, og da Hoftaniska fikk tatt to ruterstejlinger på vests hånd og ruteren dermed var godspilt ble det vunnet kontrakt og +750 til Ø/V. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.