Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

ROSENBLUM - LAST MAN STANDING: HELGEMO

Mandag ble Round of 32 spilt i ROSENBLUM (OPEN TEAMS) under World Bridge Series i Wroclaw, Polen.

Det var fortsatt med flere lag med norske spillere, bla. de to helnorske lagene WORLD BRIDGE TOUR (Charlsen, T.Helness, Hoftaniska og Andresen) og ECF HOLDING (Aaseng, Svendsen, Thoresen, Ovesen).

Førstnevnte lag fikk bank av Israel, og etter tre av fire sett ga de norske seg idet de lå nesten 100 IMP under.

Også ECF HOLDING kom skjevt ut i sin kamp og lå lenge mye under, men de vant det tredje og fjerde settet og knappet kraftig inn på ledelsen. Til slutt var de likevel slått ut av lag VENTIN, men røk med fattige 9 IMP.

SOUTH SWEDEN med en nordmann (T.E. Grude) ble også slått ut.

Dermed er det kun en nordmann med i feltet - "Last (Norwegian) man standing" - Geir Helgemo på lag LEBOWITZ som skal spille R of 16 på tirsdag. De vant komfortabelt mot lag SEOUL og skal i neste kamp opp mot et sterkt polsk lag som kaller seg AZS WRATISLAVIA (som visstnok betyr Wroclaw på latin?). 

Det er verd å merke seg at en av turneringens favoritter, ZIMMERMANN kom seg videre med veldig liten margin. 3 IMP! Dessuten velger jeg å nevne mine venner og ofte lagkamerater fra Austrlaia, lag HANS som gikk komfortabelt til R16 ved å slå CANADA klart. Det skjedde etter at de tre australerne og en "kiwi" snek seg inn i R32 på 30.plass i kvalifiseringen, kun tiendeler fra å bli slått ut.

For ECF HOLDING startet R 32 med en av disse irriterende (etter min mening) svingspillene hvor det er ren 50-50, og når mynten faller ned på feil side koster det flesk. 

Hvordan bør disse kortene meldes med øst som giver (og han passer) og N/S i faresonen, og motparten gir ikke lyd fra seg i meldingsforløpet?

Spørsmål 2: Ville du likt å være i slem, og i så fall i hvilken slem?

Det ser naturlig ut å havne i sparkontrakt etter syds åpning. Hvis det skal spilles slem er vel 6 ruter spilt av syd best. Da er kløver konge gardert. Hvis ruter sitter 3-2 kan sparfargen fumgere som avkast for kløver hos nord. Men det koker ned til at hjerter konge må sitte i saks uansett, for om de tar for kløver ess kan ikke mer enn to hjerter kastes fra nord på spar. Men i ruterkontrakt kan det kanskje bli tolv stikk selv om hjerter konge sitter bak, hvis Ø/V ikke får fatt i kløver ess med det samme.

I 6 spar er det umulig å vinne tolv stikk om ikke hjerter konge sitter hos vest. Altså er dette en ren "coin flip". 

ECF HOLDING holdt seg unna slem og spilte 4 spar. Lag VENTIN meldte 6 spar. Slik så hele spillet ut:

Ouch, hjerter konge satt hos vest.

Dermed ble det en 26 IMPs sving i en utslagskamp som det norske laget tapte med kun 9 IMP, 13 IMP ut i stedet for 13 inn om hjerter konge bytter plass til øst. 

I lag LEBOWITZ (Helgemo) sin kamp var 6 spar med +1430 uavgjort spill, og det samme skjedde i SOUTHSWEDEN (Grude) sin kamp,. WORLD BRIDGE TOUR fikk dog i dette spillet samme sure skjebne som det andre helnorske laget, 26 IMP i sving da deres N/S-par spilte utgang, motsandernes N/S meldte og vant slemmen.

 

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.