Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Parvinnere på Olrud

Olrudpåskens parturnering ble avsluttet søndag. Vinnere i mesterpuljen ble Lars Arthur Johansen og Tor Eivind Grude (Rognan/Sømna) foran Sam Inge Høyland-Helge Hantveit (Topbridge/Bergen Ak.), med Erik Berg-Marius Bartnes (Studentenes/Ringebu/Fåvang) på 3.plass.

Lars Arthur og Tor Evind vant mesterpujen.

Resultater for mesterpuljen finner du her.

I Åpen pulje vant Kent André Lieng og John Ivar Seiersten (Branbu). Resultater for den puljen finner du her. 

Brandbu-paret Lieng-Seieresten tok seg av par i åpen klasse

Flott innsats av ungdommene Magnus Sætre og Christian Fredrik Johnsen (Lyngseidet/Målselv) som ble nr. 5 i Åpen klasse!

I skrivende stund pågår lagturneringen som avsluttes mandag. Der har et lag med 3 x Eide samt Kippe og Lomsdalen tatt ledelsen.

Vi tar med et spill fra parturneringen hvor meldesystemet og valg av meldinger var avgjørende for å komme frem til toppkontrakten.

Ø/V har storeslem i hjerter på åttekorts tilpasning, men ikke i kløver hvor de har ni kort til sammen! Det er selvsagt fordi kløveren sitter uvanlig, 4-0, og de som klarte å finne 7 kløver var sannelig uheldige. Men det er kanskje lettere å finne frem til storeslem med styring hvis hjerter blir trumffargen i meldingene?

La oss si øst åpner med 1NT. Hvis ikke syd finner tiden inne til en veldig sprek innmelding (for eks. 2 kløver som begge major) får Ø/V melde i fred. Og N/S er i ugunstig, så syd passer nok nesten over alt. Da kan vest sleminvitere med kløverfargen. Men det blir vanskelig å finne ut at makker har så perfekte kort med ingenting bortkastet i hjerter, så de ender nok kun i 6 kløver - heldig, da storeslem er glimrende når en ser bare på Ø/V sine kort.

Hvis derimot vest undersøker om makkeren har femkorts hjerter kan det kanske gå an å finne 7 hjerter?

La oss si vest starter med 3 kløver som Puppet Stayman (ingen dum konvensjon også over 1NT for å finne 5-3 tilpasning i majorfarge), eller har en annen måte å finne ut om grandåpneren har femkorts major. Hvis åpneren ikke har fem hjerter kan saktens vest sleminvitere med kløveren i neste runde. Her viser imidlertid øst femkorts hjerter. Da bør vel et hopp fra 3 hjerter til 4 spar kanskje være Exclusion Blackwood? Skjer det finner vest først ut at øst har AK og ruter ess (tre Key-Cards, spar ess teller ikke med siden 4 spar altså er Exclusion). Så kan vest spørre om hjerter dame og får til svar at det har øst, og vest kan melde storeslemmen i hjerter.

Dette er nok et idealmeldingsforløp, og få fikk til noen sekvens som det her. Men to par meldte seg opp i 7 kløver og fikk de dårlige nyhetene. Ett par fortjente bunnen de fikk da de var i 6 grand helt uten sparstopper! Resten av feltet bortsett fra ett par fordelte seg mellom 6 kløver med tolv stikk og 6 hjerter med tretten, og det eneste paret som meldte og vant 7 hjerter var Lisbeth Aulid Eide og Kjetil Byrkjeland.   

I Åpen klasse var det tre par som fant frem til 7 hjerter! Det var Knut og Anne Marie Pettersen, Reidun Margrethe Hansen og Håvard Moe og de allerede nevnte juniorparet Magnus Sætre og Christian Fredrik Johnsen. 

Hvis du har lyst til å studere Exclusion Key Card Blackwood nærmere kan du for eksempel lese denne artikkelen. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.